Συχνές Ερωτήσεις

28 Δεκεμβρίου, 2018
Συχνές Ερωτήσεις
Προκειμένου να ισχύσουν οι ειδικές τιμές που έχει εξασφαλίσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τα μέλη του, η άδεια της Soundreef® είναι ετήσια και προπληρώνεται.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πως ξέρω ότι η μουσική της Soundreef® είναι νόμιμη;

Διαπιστώστε το μόνος σας από την επίσημη ιστοσελίδα της Βρετανικής Κυβέρνησης, κάνοντας κλικ εδώ.

2. Η άδεια της Soundreef® καλύπτει και την τηλεόραση;

Πολλά από τα τραγούδια της Soundreef ® είναι μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες και μεταδίδονται και από την τηλεόραση. Ωστόσο, η τηλεοπτική μετάδοση προστατευόμενης μουσικής γενικά δεν καλύπτεται από την άδεια της Soundreef®. Αν επιθυμείτε να μεταδίδετε προστατευόμενη μουσική από την τηλεόραση θα πρέπει να συμβληθείτε με όλους ανεξαιρέτως τους ΟΣΔ και ΑΟΔ πνευματικών δικαιωμάτων που λειτουργούν νομίμως στην Ελλάδα. Η μετάδοση αποκλειστικά και μόνο ελεύθερης δικαιωμάτων, δηλαδή μη προστατευόμενης μουσικής από την τηλεόραση (π.χ. παραδοσιακών τραγουδιών, πολύ παλιάς κλασικής μουσικής κλπ), καθώς και αθλητικών αγώνων, δεν απαιτεί την κατοχή άδειας μετάδοσης μουσικής. Τέλος, η GEA δεν έχει κανένα δικαίωμα επί μουσικής που δεν είναι δισκογραφημένη (π.χ. μετάδοση συναυλιών liveζωντανών εκτελέσεων στο studio κλπ). Επισημαίνουμε ότι η μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην είστε εκτεθειμένος για παράβαση του Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας και θα πρέπει, εφόσον επιθυμείτε να κάνετε τέτοια χρήση της τηλεόρασης, να αναζητήσετε εξειδικευμένη νομική συμβουλή (ρωτήστε μας να σας εξηγήσουμε τι θα κάνετε).

3. Θέλω μόνο ελληνική μουσική για το κατάστημά μου. Με καλύπτει η άδεια της Soundreef®;

Βάσει της συμφωνίας του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τη Soundreef®, η Soundreef® θα δημιουργήσει νέα κανάλια (web radios) που θα μεταδίδουν αποκλειστικά Ελληνική μουσική. Ωστόσο, η σχετική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη το συντομότερο. Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν. 

4. Θέλω να επιλέγει ο DJ μου τη μουσική από τις βιβλιοθήκες της Soundreef® και όχι να παίζω μουσική από τα έτοιμα web radios. Γίνεται;

Βεβαίως. Πρόκειται, ωστόσο, για ειδική άδεια για την οποία κάνουμε ειδική συμφωνία με τη Soundreef® κατά περίπτωση. Ρωτήστε μας

5. Θέλω στο κατάστημά μου μουσική της Soundreef® και της Αυτοδιαχείρισης. Γίνεται;

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ σέβεται και το έργο αλλά και τους αγώνες της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, του μόνου γνήσιου ΟΣΔ πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής στην Ελλάδα, ο οποίος μάλιστα πολέμησε όσο λίγοι άλλοι την άλλοτε ΑΕΠΙ, και σε καμία περίπτωση δε θα συνιστούσε στα μέλη του να μη συμβληθούν με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι, για να μεταδώσετε μουσική της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από νόμιμα εγγεγραμμένους υλικούς φορείς δισκογραφημένης μουσικής, θα πρέπει ταυτόχρονα να συμβληθείτε και με τη GEA, η οποία ακολουθεί συστηματικά καταχρηστικές πρακτικές σε διάφορους κλάδους – και ο δικός μας, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους επιδιώξαμε να συμβληθούμε με τη Soundreef®, και ο μόνος λόγος για τον οποίον την προτιμήσαμε αντί της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, είναι για να απαλλάξουμε τα μέλη μας, μια για πάντα, από την υποχρέωση να συναλλάσσονται με τη GEA. 

6. Έχω πληρώσει το κόστος εγγραφής στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ (230 €) και είμαι ευχαριστημένος με το Stereo Cloud. Μπορώ να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ;

Το κόστος των 230 € που πληρώσατε στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν είναι αντίτιμο για τη μετάδοση μουσικής από το Stereo Cloud (η οποία, όπως γνωρίζετε, είναι ελεύθερη δικαιωμάτων), αλλά το καθορισμένο τέλος εγγραφής / ανανέωσης της ιδιότητάς σας ως μέλους του Σωματείου. Η μετάδοση ελεύθερης μουσικής από το Stereo Cloud είναι μια διευκόλυνση που παρέχει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα μέλη του χωρίς κανένα κόστος. Με κάθε ανανέωση εγγραφής από δω και πέρα (όποτε, δηλαδή, λήξει η υφιστάμενη συνδρομή σας) θα διακόπτεται η πρόσβαση στο Stereo Cloud και θα είναι δυνατή η εκτέλεση μουσικής μόνο της Soundreef®. Όπως ήδη είπαμε, εξάλλου, όλη η μουσική που περιέχεται στο Stereo Cloud, και πρώτα η ελληνική μουσική, θα περάσει βαθμιαία στη Soundreef®. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, το Stereo Cloud θα παύσει οριστικά τη λειτουργία του. Μπορείτε, λοιπόν, να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Stereo Cloud μέχρι την ημερομηνία που λήγει η εγγραφή σας, εκτός κι αν αποφασίσετε να λάβετε νωρίτερα άδεια της Soundreef® (προτείνεται). Στην τελευταία περίπτωση, η εγγραφή σας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί το δωδεκάμηνο από την προηγούμενη εγγραφή / ανανέωση. 

7. Η χρονική διάρκεια της άδειας της Soundreef® είναι συγκεκριμένη;

Προκειμένου να ισχύσουν οι ειδικές τιμές που έχει εξασφαλίσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τα μέλη του, η άδεια της Soundreef® είναι ετήσια και προπληρώνεται. 

8. Γιατί να επιλέξω να εγγραφώ μέσω του ΠΑΣΚΚΕΔΙ και να μην εγγραφώ κατευθείαν στη Soundreef®;

Βάσει της ευρύτερης συμφωνίας μας για αποκλειστική συνεργασία με τη Soundreef®, αν ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου ή χώρου διασκέδασης από την Ελλάδα επιθυμεί να εγγραφεί απευθείας στη Soundreef®, κατ’ αρχάς η Soundreef® θα τον παραπέμψει στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ. Αλλά και πέραν αυτού, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ έχει εξασφαλίσει για τα μέλη του ενιαία τιμή μέχρι τα 499 τ.μ. (συνολικής επιφάνειας χώρων) και ειδικές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 75% έναντι των τιμών καταλόγου της Soundreef® για την Ελλάδα, τον οποίον μπορείτε να δείτε εδώ.

9. Πώς αποδεικνύεται πόσα τετραγωνικά μέτρα έχει η επιχείρησή μου;

Προκύπτει ως το άθροισμα των τ.μ. που αναγράφονται στην άδεια λειτουργίας (κατάστημα + ιδιόκτητος αύλειος / υπαίθριος χώρος), συν τα τ.μ. που αναγράφονται στην πιο πρόσφατη άδεια εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων. Όλα τα σχετικά έγγραφα επισυνάπτονται στην αίτηση χορήγησης αδείας.

10. Από τα web radios της Soundreef® ακούγονται διαφημίσεις;

Όχι. Ποτέ.

11. Κι αν θέλω να μεταδίδω δικές μου διαφημίσεις μέσα από το πρόγραμμα της Soundreef®;

Αν είστε ιδιοκτήτης αλυσίδας κι επιθυμείτε να δημιουργήσουμε ειδικό πρόγραμμα για τα εστιατόριά σας στο οποίο να μεταδίδονται και δικές σας διαφημίσεις (in store ads), μπορούμε να το περιλάβουμε στη συμφωνία σας με τη Soundreef®. Ρωτήστε μας.

12. Αν δεν έχω εστιατόριο ή χώρο διασκέδασης, μπορώ να πάρω άδεια της Soundreef® με τις τιμές του ΠΑΣΚΚΕΔΙ;

Η ενιαία τιμή και οι ειδικές εκπτώσεις του ΠΑΣΚΚΕΔΙ ισχύουν μόνο για τα μέλη του. Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησε η Soundreef®, σύντομα θα υπάρξουν ανάλογες συμφωνίες και με άλλους κλάδους (εκτός της εστίασης και της διασκέδασης όπου οι τιμές και οι εκπτώσεις αφορούν αποκλειστικά τα μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ). Αφήστε μας τα στοιχεία σας για να τα διαβιβάσουμε στον αντιπρόσωπο της Soundreef® στην Ελλάδα και να ενημερωθείτε πρώτοι, αμέσως μόλις υπάρχουν νεότερα. 

13. Υπάρχει νόμιμη κατοχύρωση της επιχείρησής μου για την άδεια της Soundreef®;

Φυσικά. Κάθε άδεια είναι μοναδική, φέρει αύξοντα αριθμό και ημερομηνία και είναι γραμμένη στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. 

14. Τι κάνω αν δεχτώ επίσκεψη υπαλλήλων της ΕΥΕΔ (ΟΠΙ), της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή της GEA, ή/και της Αστυνομίας;

Αν μεταδίδετε αποκλειστικά ρεπερτόριο της Soundreef®, όπως θα αναφέρει και η άδειά σας, επιδεικνύετε την άδεια της Soundreef®, τους ζητάτε ευγενικά να αποχωρήσουν και μας ενημερώνετε αμέσως με email ώστε να υπάρχει απόδειξη του γεγονότος (της επίσκεψης).

Αν επιμένουν ότι έχετε μεταδώσει μουσική που δεν προστατεύεται από τη Soundreef® αλλά από άλλον ΟΣΔ/ΑΟΔ, τότε ζητάτε να αναγράψουν επί τόπου, σε μια απλή κόλλα χαρτί, τα τραγούδια που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο της Soundreef® (και τα οποία ανήκουν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, σε άλλον ΟΣΔ/ΑΟΔ), ποιοι είναι οι δημιουργοί και ποιος είναι ο συγκεκριμένος ΟΣΔ/ΑΟΔ ανά τραγούδι (χωριστά).

Αν αρνηθούν, δείξτε τους αυτό εδώ το κείμενο (που διαβάζετε τώρα) κι ενημερώστε τους ότι, όπως γράφουμε στην πρώτη παράγραφο, θα ενημερώσετε το Σωματείο μας και τη Soundreef® γραπτά για την επίσκεψή τους.

Αν δεχθούν να συνεργαστούν κατά τον τρόπο που γράφουμε εδώ, θα πρέπει να ζητήσετε να δείτε και να αναγράψετε στο ίδιο έγγραφο τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του αντιπροσώπου (ή/και του αστυνομικού) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και email), να τους ζητήσετε να υπογράψουν ενώπιόν σας το έγγραφο, να το συνυπογράψετε, να κρατήσετε το πρωτότυπο και να τους χορηγήσετε φωτοαντίγραφο (αν αυτό δεν είναι ευχερές, επιτρέψτε τους να το φωτογραφήσουν). Στο έγγραφο θα πρέπει επίσης να αναγράφεται η ημερομηνία και η ακριβής ώρα αναπαραγωγής, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος. Μας στέλνετε το έγγραφο αμέσως με email και την επομένη κιόλας εργάσιμη αρχίζουμε τον έλεγχο, σε συνεργασία με τη Soundreef®.

Αν ο ισχυρισμός αποδειχθεί αναληθής, σας ενημερώνουμε σχετικά και η υπόθεση λήγει. Στην απίθανη περίπτωση που ο ισχυρισμός τους κριθεί αληθής, τότε αναλαμβάνει τα περαιτέρω η Soundreef®, οπότε και πάλι ενημερώνεστε σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς δεν έχετε καμμιά ευθύνη για την τυχόν μη ηθελημένη μετάδοση τέτοιας μουσικής από το web radio της Soundreef®.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία αυτή είναι η ορθή, αυτή που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση. Είναι, δηλαδή, η διαδικασία που θα πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση ελέγχου, με όποιον ΟΣΔ/ΑΟΔ κι αν είστε συμβεβλημένοι (όχι μόνο με τη Soundreef®), ακόμη δε και στην περίπτωση που τυχόν μεταδίδετε μουσική ελεύθερη πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Τυχόν άρνηση του αντιπροσώπου που κάνει τον έλεγχο να συνεργαστεί είναι ύποπτη και ενέχει αστικές και ποινικές ευθύνες για τον ίδιο και όποιον τον συνδράμει!

15. Τι κάνω αν δεν έχω ίντερνετ και δεν μπορώ να αναπαραγάγω την μουσική της Soundreef®;

Η ύπαρξη internet στο χώρο είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του web radio. Για τις περιπτώσεις που τυχόν υπάρξει πρόσκαιρη βλάβη, μας ενημερώνετε αμέσως και σας αποστέλλουμε το emergency kit το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε offline μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη (για συνολική περίοδο μέχρι και 2 εβδομάδες). 

16. Αν είμαι δημιουργός / ερμηνευτής, μπορώ να παρουσιάσω την δουλειά μου μέσω της Soundreef® και με τα προνόμια του ΠΑΣΚΚΕΔΙ;

Βεβαίως. Επειδή, όμως, το μέρος αυτό της συμφωνίας μας με τη Soundreef® αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Φθινόπωρο, δώστε μας λίγο χρόνο για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα. Αφήστε μας τα στοιχεία σας για να ενημερωθείτε πρώτοι, αμέσως μόλις υπάρχουν νεότερα

Αποκτήστε την Soundreef

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους