Πνευματικά δικαιώματα: Πράκτορες της ΕΥΕΔ ζητούν είσπραξη για όλο το 2020 – Τι να κάνετε

23 Ιανουαρίου, 2020
Πνευματικά δικαιώματα: Πράκτορες της ΕΥΕΔ ζητούν είσπραξη για όλο το 2020 - Τι να κάνετε
Σε ενημέρωση των καταστημάτων μελών για κρούσματα με εισπράκτορες της ΕΥΕΔ προχώρησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Προσπαθούν να εισπράξουν αμοιβή πνευματικών δικαιωμάτων για όλο το 2020.

Σε ενημέρωση των καταστημάτων μελών για κρούσματα με εισπράκτορες της ΕΥΕΔ προχώρησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Ουσιαστικά όπως αποκαλύπτει στην ανακοίνωσή του, οι πράκτορες της ΕΥΕΔ προσπαθούν να εισπράξουν αμοιβή πνευματικών δικαιωμάτων για ολόκληρο το έτος 2020. Όπως σημειώνεται, όποιος επιχειρηματίας δεχθεί αντίστοιχη παρέμβαση, καλείτε να την καταγγείλει αμέσως στην Αστυνομία.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“ΠΡΟΣΟΧΗ!

Επειδή έχουμε κρούσματα σε όλη της Ελλάδα που επιχειρούν εισπράκτορες της ΕΥΕΔ να εισπράξουν αμοιβή πνευματικών δικαιωμάτων για ολόκληρο το έτος 2020, σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί ώστε να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης. Η ισχύς της εταιρείας, προκειμένου να εισπράξουν δικαιώματα λήγει στις 05 Ιουνίου 2020.

Επιπλέον σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 647357/13799_27-11-2019 έχει ανακληθεί η άδεια της Αυτοδιαχείρισης προσωρινά για 2 μήνες. Έτσι αν κατά το δίμηνο παύσης της λειτουργίας της Αυτοδιαχείρισης (δηλαδή έως τέλος Ιανουαρίου 2020) παρουσιαστεί στο κατάστημά σας αντιπρόσωπος της για να εισπράξει πνευματικά δικαιώματα, ΑΜΕΣΑ να το καταγγείλετε στην Αστυνομία διότι πρόκειται για ΑΠΑΤΗ.

ΑΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ να καταβάλλουμε πνευματικά δικαιώματα για τον λόγο Ανάκλησης της άδειας του φορέα, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Υπουργείου σε παρόμοια περίπτωση της Α.Ε.Π.Ι ήταν η εξής: Το γεγονός ότι ανακλήθηκε η προσωρινή άδεια οργανισμού συλλογικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο.

Συνεπώς, εξακολουθεί να υπάρχει η Αυτοδιαχείριση και μετά τη λήξη του διμήνου, θα επανέλθει στην κανονικότητα”.

 

Ρεπορτάζ: Τύπος της Χαλκιδικής

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους