Για να στηρίξεις κάτι “ξανά” πρέπει πρωτίστως να το έχεις… στηρίξει ήδη μια φορά

30 Ιουνίου, 2020
Για να στηρίξεις κάτι "ξανά" πρέπει πρωτίστως να το έχεις... στηρίξει ήδη μια φορά
Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ξανά εργαζομένους και επιχειρήσεις» - Για να στηρίξεις κάτι "ξανά" πρέπει πρωτίστως να το έχεις... στηρίξει ήδη μια φορά.

Στον μίνι απολογισμό οχτώ ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους στην διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να ευλογήσει με έντονο τρόπο όσα ο ίδιος υποστηρίζει ότι πέτυχε η κυβέρνησή του, τονίζοντας φυσικά τα πολλά, όπως επισήμανε, εμπόδια που παρουσιάστηκαν.

Κι αν η αναφορά του πρωθυπουργού απέναντι σε «όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών» λέγοντας ότι: «Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας» επιχείρησε να προφυλάξει τις αποφάσεις της κυβέρνησής του, τότε καλό θα ήταν στον επόμενο απολογισμό του να συμπεριλάβει και λίγο από… διάθεση αυτοκριτικής που κάποτε πρέπει να γίνεται από τους αρμόδιους σε θέσεις αποφάσεων.

Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ξανά εργαζομένους και επιχειρήσεις».

Για να στηρίξεις κάτι “ξανά” πρέπει πρωτίστως να το έχεις… στηρίξει ήδη μια φορά. Τι μπορεί να πει γι’ αυτό ένας κλάδος όπως η Εστίαση; Ότι παλεύει μόνος ο κάθε επιχειρηματίας Εστίασης είναι κάτι γνωστό εδώ και χρόνια. Αυτή ωστόσο η ξεκάθαρη ειρωνεία απέναντι σε ανθρώπους που βάλλονται συνεχώς ως επαγγελματίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, πρέπει να κάποτε να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα παχιά λόγια των εκάστοτε πολιτικών.

Μιλώντας με το ίδιο ξύλινο και γενικόλογο ύφος πίσω από το οποίο προστατεύεται ο κάθε πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε όχι μόνο να παινέψει τις επιλογές της κυβέρνησής του, αλλά βιάστηκε κιόλας να μιλήσει για νέο κύκλο στήριξης στο άμεσο μέλλον. Δεν γνωρίζουμε πόσο στενά είναι συνδεδεμένη η εικόνα που έχει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση στον κλάδο της Εστίασης με την ίδια την πραγματικότητα, αλλά αν η στήριξη που πρόκειται να δώσει, είναι του ίδιου επιπέδου με όση έδωσε μέχρι τώρα, τότε καλύτερα να ενημερώσουμε τα χιλιάδες καταστήματα του κλάδου μας να αναστείλουν από τώρα τη λειτουργία τους. Θα βγούνε λιγότερο χαμένοι.

Φυσικά εμείς ως ΠΑΣΚΕΔΙ δεν μιλάμε μόνο με λόγια και πομπώδεις εκφράσεις. Είμαστε κατά του φθηνού εντυπωσιασμού και υπέρ των έργων. Οι αλλεπάλληλες προτάσεις μας, κατόπιν σχεδίασης από το εξειδικευμένο σε θέματα Εστίασης, επιτελείο μας υπογραμμίζουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις που, ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού, μπορούν να στείλουν ένα αέρα αλλαγής στο σαπισμένο σκηνικό που κατατρώει τις σάρκες της Εστίασης εδώ και χρόνια. Έναν εκσυγχρονισμό που δεν βασίζεται σε επιδοματική πολιτική, αλλά ισχυρή βάση ανάπτυξης και παραγωγής, με έμφαση στον ιδιαίτερα τουριστικό χαρακτήρα της Ελλάδας και στην πρωταγωνιστική θέση που κατέχει η Εστίαση στη διασκέδαση των Ελλήνων και των τουριστών.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Καλή σας ημέρα. Επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα στην αρχή της συνεδρίασης, ξεκινώντας με την παρατήρηση ότι συμπληρώνουμε σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας. Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές. Τις αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με επιτυχία. Και σήμερα, παρά τις αναμφισβήτητες, μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι σήμερα είναι η δωδεκάτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μία κάθε μήνα, όπως είχαμε δεσμευθεί, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παρεκκλίσεις, πάντα με οργανωμένη ημερήσια διάταξη και πάντα με ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των θεμάτων που καλούμαστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε. Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέγεται με πρωταρχικό κριτήριο την επετηρίδα και ένα μαύρο σύννεφο το οποίο σκέπασε την οικονομία, αλλά και τους θεσμούς, έχει αρχίσει πια για τα καλά να διαλύεται.

Έχουμε και σήμερα μια πολύ πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα να συζητήσουμε. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξαιρετικά σημαντική. Σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις. Περιορισμός στα πλαστικά μιας χρήσης αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, θα παρουσιαστούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Παρεμβάσεις στην Πολιτική Αεροπορία, στον Αθλητισμό, σημαντικά νομοσχέδια τα οποία έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ πυκνό νομοθετικό έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζετε, ετοιμαζόμαστε και για τη σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Θέλω να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Και βέβαια παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα.

Με λίγα λόγια, νομίζω ότι όλοι πρέπει να πάρουμε μία βαθιά ανάσα. Τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους