Ερώτηση βουλευτή Χαλκιδικής, κ. Απόστολου Πάνα σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποσόβηση επικείμενου κινδύνου κατάρρευσης κατοικιών στον οικισμό ΜΟΥΡΙΕΣ

24 Ιουλίου, 2020
Ερώτηση βουλευτή Χαλκιδικής, κ. Απόστολου Πάνα σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποσόβηση επικείμενου κινδύνου κατάρρευσης κατοικιών στον οικισμό ΜΟΥΡΙΕΣ
Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, απηύθυνε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, κος. Απόστολος Πάνας.

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, απηύθυνε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, κος. Απόστολος Πάνας, με θέμα: «Λήψη άμεσων μέτρων για την αποσόβηση επικείμενου κινδύνου κατάρρευσης κατοικιών στον οικισμό ΜΟΥΡΙΕΣ της Τοπικής Κοινότητας Διονυσίου του Δήμου Ν. Προποντίδας».

Όπως τονίζεται σύμφωνα με το περιεχόμενο της ερώτησης, στον οικισμό «Μουριές» της Τοπικής Κοινότητας Διονυσίου του Δήμου Ν. Προποντίδας, παρατηρείται ήδη από το 1990 και εξής κατά μήκος του παραλιακού μετώπου φαινόμενο έντονης διάβρωσης της παραλίας.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται καθώς η παραλία υποχωρεί και πλησιάζει τις κατοικίες του παραπάνω οικισμού, προκαλώντας πλημμύρες, ενώ τμήματα των κατοικιών έχουν καταρρεύσει με άμεσο κίνδυνο την ολοσχερή τους κατάρρευση.

Οι κάτοικοι του οικισμού επανειλημμένα έχουν καταθέσει αιτήσεις στους αρμόδιους φορείς με τις οποίες ζητούν, να επιληφθούν του θέματος και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, έπειτα από αίτημα του τότε Δήμου Ν.Μουδανιών στην Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Χαλκιδικής, εκδόθηκε σχετική «Διαπιστωτική πράξη» της επιτροπής του άρθρου 3 παρ.1, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.1 του Ν.2971/2001(Φ.Ε.Κ. 285/19-12-2001), η οποία ορίσθηκε με την υπ.αριθ. 723/24-02-2004 απόφαση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Επιθεώρησης Κεντρικής Μακεδονίας και διαπιστώνει, ότι υπάρχει διάβρωση της ακτής από τη θάλασσα στη θέση « Μουριές Διονυσίου» προ του ομώνυμου οικισμού.

Δεδομένου, ότι ήδη έχουν παρέλθει 15 έτη από την έκδοση της «Διαπιστωτικής Πράξης» και δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου,

Δεδομένου, ότι η διάβρωση έχει καταστεί επικίνδυνη και απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή έναν οικισμό.

Ερωτάσθε κ.κ.Υπουργοί:

Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την αποσόβηση του σοβαρότατου επικείμενου κινδύνου κατάρρευσης των κατοικιών στον οικισμό «ΜΟΥΡΙΕΣ» του Δ.Δ. Διονυσίου του Δήμου Ν.Προποντίδας;

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους