Έξι αθηναϊκά εστιατόρια μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς του κορωνοϊού

9 Απριλίου, 2020
Έξι αθηναϊκά εστιατόρια μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς του κορωνοϊού
Παρέχουν γεύματα στους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του νέου κορωνοϊού: τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς.

Οι πόρτες τους μπορεί να παραμένουν κλειστές κι ο κλάδος τους να αναμένει μια δύσκολη επόμενη μέρα, όμως, σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, έξι γνωστά γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια αποφάσισαν να κάνουν μια κίνηση προσφοράς κι αλληλεγγύης. Να παρέχουν γεύματα στους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του νέου κορωνοϊού: τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19.

Η πρωτοβουλία #cook4heroes, που ανακοίνωσαν χτες τα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta, βρήκε θερμή υποδοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του “όλοι μαζί” έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων, αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα» σημείωσε σε σχετική της ανακοίνωση η ομάδα των τριών εστιατορίων που, τηρώντας αυστηρά όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, θα μαγειρεύει τρεις φορές την εβδομάδα και για τέσσερις εβδομάδες για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ‒στα πλαίσια των Wise Food Stories, ενός θεσμού που πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με το φαγητό και υποστηρίζει την ελληνική παραγωγή και τη συνεισφορά της στην κοινωνία‒ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και την συνδρομή των Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Φλωρίδης, Νασόπουλος, Κιβωτός του Δήμου, Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού και Bbpackaging. Η διανομή των γευμάτων και η διαλογή στα νοσοκομεία θα γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και μια ακόμη «οικογένεια» εστιατορίων της Αθήνας. Τα By The Glass, Cardinale και Βoccanegra, λένε κι εκείνα το δικό τους «ευχαριστώ» παρέχοντας, πάντα με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, δωρεάν γεύματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Αττικής που υποδέχονται και αντιμετωπίζουν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Με τη συνδρομή του Κρεοπωλείου Αγοράς και της Βatavia για τα κρέατα και την μπακαλική, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, θα μαγειρεύουν επίσης τρεις φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες για αυτό το σκοπό. «Είναι η μικρότερη συνεισφορά σε αυτούς τους ανθρώπους, τους σημερινούς ήρωες με τις μάσκες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που σήμερα μας δίνουν υγεία και ελπίδα για το αύριο» επισημαίνουν σε σχετικό δελτίο τύπου. Η διαλογή και διανομή των γευμάτων προς τα νοσοκομεία θα πραγματοποιείται από το Δήμο Αθηναίων.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους