Εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών για τις χρεώσεις τους

8 Απριλίου, 2020
Εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών για τις χρεώσεις τους
Εντατικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες ταχυμεταφορών για τις χρεώσεις τους - Εντείνονται οι έλεγχοι και στα καύσιμα

Απ’ το μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών φαίνεται ότι θα περάσουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο των ταχυμεταφορών στον απόηχο των καταγγελιών που γίνονται στη ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή για σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια τις τελευταίες μέρες.

Χθες το πρωί ήταν η σειρά της εταιρείας Speedex του Ομίλου Σφακιανάκη να δεχθεί την επίσκεψη του μικτού κλιμακίου ελεγκτών του Υπ. Ανάπτυξης και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις εταιρείες του κλάδου και αν διαπιστωθεί εναρμονισμένη πρακτική το θέμα θα παραπεμφθεί, για περαιτέρω έλεγχο, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πάντως απ’ τις έρευνες που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες στις εταιρείας ACS και Γενική Ταχυδρομική δεν φαίνεται να έχουν προκύψει επιβαρυντικά ευρήματα για την επιβολή προστίμων. Και αυτό διότι, όπως έλεγαν κύκλοι του υπ. Ανάπτυξης στο protothema.gr «δεν πρόλαβαν να τιμολογήσουν με βάση τις νέες χρεώσεις που είχαν γνωστοποιήσει στους πελάτες τους». Σε διαφορετική περίπτωση, εξηγούσαν, οι υποθέσεις τους θα αντιμετωπιζόντουσαν με βάση τις νέες, αυστηρές, διατάξεις περί αισχροκέρδειας.

Εντείνονται οι έλεγχοι και στα καύσιμα

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία στους τομείς των καυσίμων, των τροφίμων και του υγειονομικού υλικού. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα καύσιμα είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε Κρήτη, Αχαΐα, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και Κεντρική Μακεδονία.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να αποδειχθούν οι ορθές εμπορικές πρακτικές. Είμαστε αποφασισμένοι και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, να προστατέψουμε τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτών», σημειώνει σε ανάρτηση του στα social media ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδης.

Δηλώνουν τα αποθέματα αυγών και αιγοπρόβειου κρέατος

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται και η διαδικασία δήλωσης των αποθεμάτων σε αυγά και αιγοπρόβειο κρέας από τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ένα μέτρο που ξεκίνησε προ ημερών να ισχύει σε μία προσπάθεια να εξασφαλιστεί επάρκεια αποθεμάτων ενόψει Πάσχα αλλά και προς αποφυγή ελληνοποιήσεων. Ήδη σχεδόν 3.300 επιχειρήσεις έχουν προβεί σε δήλωση των αποθεμάτων τους.

ρεπορτάζ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους