Απογοητευτική η προσπάθεια παράδοσης κλειδιών από μικρή μερίδα επαγγελματιών της Εστίασης

Φεβ 10, 2021
kleidiaestiasi
Στο Σύνταγμα η εικονική παράδοση έγινε παρουσία του ΄΄κλειδοκράτορα΄΄ Καββαθά.

Όσοι επιχειρηματίες, συμμετείχαν σε αυτό το ΄΄πανηγύρι΄΄ που έστησε η  ΠΟΕΣΕ, εκτός από την παράδοση των κλειδιών υπέγραφαν και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης» στην οποία αναφέρονταν πως «Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή».

«Αυτό είναι και το μήνυμα από όλους τους επαγγελματίες που κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα και παραδίνουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στην κυβέρνηση» είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 από την πλατεία Συντάγματος ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και ταυτόχρονα Πρόεδρος και της ΠΟΕΣΕ, μόνο που αρέσκεται να ξεγελά τεχνηέντως Κράτος και Εστιάτορες, διότι στο μεν Κράτος ισχυρίζεται ψευδώς πως μέλη της Ομοσπονδίας είναι 150 Σωματεία, ενώ δεν είναι πάνω από 20 και τους Εστιάτορες δεν τους παρουσιάζει το γεγονός της ετήσιας είσπραξης από το Κράτος περίπου 4.000.000 Ευρώ και στην ουσία τον καθιστά όμηρο των Κυβερνόντων, άρα τι καλό μπορεί η Εστίαση να περιμένει από την Ομοσπονδία, πλην από ανούσια event του στυλ ΄΄άδειες καρέκλες΄΄ και ΄΄μάζεμα κλειδιών΄΄; Επίσης θα πρέπει οι διοργανωτές να ενημερώσουν τους Εστιάτορες πως για κάθε εκδήλωση παρόμοιου τύπου, τα Σωματεία που συμμετέχουν, χρηματοδοτούνται από τα Επιμελητήρια με 2000 Ευρώ

Αυτές οι ενέργειες στέκονται τροχοπέδη στην πρόοδο του κλάδου της Εστίασης. Καλά θα κάνει λοιπόν το Κράτος, να παύσει να χρηματοδοτεί οποιοδήποτε συνδικαλιστικό όργανο. Να μάθουν τα Σωματεία, πως τα έσοδά τους πρέπει να προέρχονται μόνο από συνδρομές των μελών τους και όχι από χρηματοδοτήσεις του Κράτους, προκειμένου να σταματήσουν επαφές με Υπουργούς που δημιουργούν άσχημες υπόνοιες.

Ενδιαφέρον έχει και το υστερόγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης που υπέγραφαν οι επαγγελματίες με την παράδοση των κλειδιών, καθώς δίνονταν οδηγίες σε αυτούς που θα τα παραλάβουν και θα ανοίξουν τα καταστήματα: «Η πόρτα είναι κλειδωμένη δύο φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει τηλέφωνο, καλύτερα να μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι, δεξιά πίσω από την πόρτα. Καλή επιτυχία και καλές δουλειές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας που έχει τίτλο «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ», θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες όταν αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών της εστίασης και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν τα κλειδιά με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

99 επαγγελματίες μπορεί να είναι, όχι όμως 99 Σωματεία, διότι αυτά δεν είναι πάνω από 20.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς σας παίρνει τα κλειδιά. Να τα κάνει τι όμως; Κι εσείς τι κερδίζετε; ΤΙΠΟΤΑ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
Στην Κατερίνη. Μάζεμα κλειδιών
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Και στην Κομοτηνή
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Και στην Μυτιλήνη μάζεψαν κλειδιά. Αύριο όμως θα έχουν τα ίδια προβλήματα.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Και οι Σέρρες μάζεψαν κλειδιά. Το κέρδος; Όσο και από τις άδειες καρέκλες, 2000 Ευρώ από το Επιμελητήριο ίσως

ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους