Συμπλοκές συνδικαλιστών μεταξύ ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της ολομέλειας

21 Μαρτίου, 2019
Συμπλοκές συνδικαλιστών μεταξύ ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της ολομέλειας
Στα χέρια πιάστηκαν οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο, την ένταση που επικρατούσε από το πρωί

Συμπλοκές συνδικαλιστών μεταξύ ΠΑΜΕ-ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της ολομέλειας

Στα χέρια πιάστηκαν οι συνδικαλιστές στο συνέδριο της ΓΣΕΕ σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο, την ένταση που επικρατούσε από το πρωί στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό και φωνάζοντας «Αλήτη Καραγεωργόπουλε, βγες από την αίθουσα»!

Την ίδια στιγμή, μέλη της ΠΑΣΚΕ απάντησαν ότι ο Καραγεωργόπουλος είναι εκλεγμένος σύνεδρος και πρέπει να παραμείνει στην αίθουσα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζήτησε να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Η ένταση στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος την ώρα εκείνη διάβαζε την εισήγηση εν μέσω συνθημάτων και ύβρεων περί συνδικαλιστικής μαφίας και συνεδρίου μαϊμού. Μάλιστα, έντονος ήταν ο διάλογος μελών του ΠΑΜΕ με δημοσιογράφους της τηλεόρασης, καθώς οι συνδικαλιστές του «Μετώπου» εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο της τηλεοπτικής κάλυψης του συνεδρίου της ΓΣΣΕ στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΠΑΜΕ, ο Δημήτρης Καραγεωργοπουλος δεν έχει καταθέσει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα εντός προθεσμίας και δεν υπάρχει παραίτηση κανενός άλλου, ώστε να πάρει τη θέση του. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΜΕ, «τον εμφάνισαν ξαφνικά την Πέμπτη ως σύνεδρο». Δεν υπάρχουν οι καταστατικές διαδικασίες που του επιτρέπουν να πάρει μέρος ενώ είναι παράνομος σύμφωνα με τον νόμο 1264, υποστηρίζει το ΠΑΜΕ που σημειώνει ότι θέλει να γίνει το συνέδριο, αλλά να είναι «εργατικό συνέδριο, να βγουν οι εργοδότες από τα συνδικάτα».

Δεν αποφεύχθηκε ο καβγάς

Τελικά οι σύνεδροι πιάστηκαν στα χέρια με σπρωξίματα και φωνές, ενώ ακολούθως εγκρίθηκε με πλειοψηφία η εισήγηση του προεδρείου για διεξαγωγή νέου συνεδρίου στις 4 Απριλίου. Η τοποθεσία θα αποφασιστεί από την εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ τις επόμενες ημέρες.

Συνεχίζεται η κόντρα ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ

Το νέο επεισόδιο έρχεται να δώσει συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μετά και την ακύρωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

«Έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε, μετά την εξουσιοδότηση της πλειονότητας των αντιπροσώπων μας, να απενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες του 37ου συνεδρίου για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών» ανέφερε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας που είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, με θέμα το 37ο συνέδριο. Μέσα σε κλίμα έντασης, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι τα μέλη της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στις 4 Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντας: «Γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ». Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο». Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από το χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τονίζει ότι «Συνέδριο θα γίνει όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν καμία δημοκρατική διαδικασία και «αγωνίζονται» για διορισμένη διοίκηση.

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα ηνία να αναλάβει διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια. Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί επίθεση από την «17 Νοέμβρη».

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους