Ο Προκοπης Παυλόπουλος “δεν αντέχει” τη Σακελλαροπούλου – Πόλεμος μέσω της εφημερίδας “Εστία”

Ιανουάριος 3, 2021
paylopoylossakell

H Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πρώτη σχεδόν μέρα της εκλογής της στο προεδρικό θώκο έχει γίνει στόχος επικριτικών δημοσιευμάτων.

 

1

H πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πρώτη σχεδόν μέρα της εκλογής της στο προεδρικό θώκο, έχει γίνει στόχος επικριτικών δημοσιευμάτων που προέρχονται από συγκεκριμένα κέντρα, δημοσιογραφικά και πολιτικά.

Πότε για τις δηλώσεις της, πότε για την διακόσμηση του γραφείου της, πότε για τις επισκέψεις της, πότε για τα άρθρα της και τις δημόσιες τοποθετήσεις της μέσω της σελίδας της στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα για το πώς κάθεται απέναντι σε έναν ηγέτη. Ποιός μπορεί να ξεχάσει το άρθρο της εφημερίδας Η Εστία στις 16 Ιουλίου, που ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι “η πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στον Κύπριο ομόλογο της σταυροπόδι, με τα χέρια επίσης σταυρωμένα”.

Ο Προκοπης Παυλόπουλος "δεν αντέχει" τη Σακελλαροπούλου - Πόλεμος μέσω της εφημερίδας "Εστία"

Η “επίθεση” για τον εθνικό ύμνο

Η τελευταία αφορμή για σφοδρή επίθεση ήταν η μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου κατά την προσέλευση της κ. Σακελλαρόπουλου στην Μητρόπολη της Αθήνας προκειμένου να παρακολουθήσει την δοξολογία για το νέο έτος.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στην μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων να μη γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την χαρακτηρίζει “θηλυκός ιέραξ” του εκσυγχρονισμού. Τι και αν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε, ότι η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής και είχε να κάνει με την επιβαλλόμενη απουσία λόγο κορονοϊού, του προβλεπόμενου τμήματος της στρατιωτικής μουσικής- της μπάντας δηλαδή- το οποίο θα παιάνιζε τον εθνικό ύμνο.

Η εφημερίδα για ακόμη μια φορά είδε “αντεθνικό και εκσυγχρονιστικό δάκτυλο” στο όλο θέμα. Και φυσικά την σκυτάλη πήραν και συγκεκριμένες ιστοσελίδες που επίσης συστηματικά προσπαθούν να φθείρουν την εικόνα της Πρόεδρου. Το ενδιαφέρον στα επικριτικά κείμενα της Εστίας αλλά και των ιστοσελίδων που αναπαράγουν τα κείμενα, είναι ότι η σύγκριση γίνεται κάθε φορά με τον προκάτοχό της Προκόπη Παυλόπουλο.

1

Τα καριοφίλια στο γραφείο

Πρόσφατο άρθρο στην Εστία στις 30 Δεκεμβρίου, την επέκρινε δριμύτατα επειδή λέει απομάκρυνε από το γραφείο της όπλα του αγώνα του 1821. Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο για τα καριοφίλια, η Εστία κάνει τη σύγκριση με παλιότερη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου, στην οποία τα καριοφίλια φαίνονται στην βιβλιοθήκη του γραφείου του. Όμως η εφημερίδα δεν μένει μόνο στα καριοφίλια, αλλά κατηγορεί την κ. Σακελλαρόπουλου γιατί άλλαξε και πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο “Παλικάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη” που και πάλι φαίνεται σε παλιά φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου, και φτάνει στο σημείο να διερωτάται αν την ενοχλεί η θέα της Ακρόπολης.

Αντίστοιχη κριτική έγινε και για το άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο η πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται κατά του εθνοκεντρικού προστατευτισμού και αναφέρει ότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωση στην δήθεν εθνική ασφάλεια. Αυτό το άρθρο κάποιοι το είδαν ως πρόβα συγκυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αναζήτηση ενός νέου Λουκά Παπαδήμου.

Μετρώντας…τα λεπτά των δηλώσεων για την Αγιά Σοφιά

Παλαιότερα η εφημερίδα Εστία είχε φτάσει στο σημείο να μέτρα ακόμη και τις ώρες και τα λεπτά που η πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και αν αυτή έγινε πριν ή μετά την δήλωση του πρωθυπουργού. Θα έλεγε κανείς ότι κάποιοι σε ημερήσια σχεδόν βάση “σκανάρουν” τις κινήσεις και τις δηλώσεις της κ. Σακελλαρόπουλου, αλλά και το τι βρίσκεται στο γραφείο της και το τι αλλάζει κάθε φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ρίξουν χολή υπονοώντας πόσο καλός πρόεδρος ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος και πόσο μη αντάξια του είναι η σημερινή πρόεδρος.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ιθύνων πολιτικός νους αυτή αυτού του καθημερινού ιδιότυπου σκαναρίσματος που προκαλεί τουλάχιστον ένα εβδομαδιαίο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ίσως είναι ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω των φιλικών σχέσεων που έχει με συγκεκριμένους δημοσιογράφους της εφημερίδας ,αλλά και γιατί όπως αναφέρουν ποτέ δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν προτάθηκε για μια δεύτερη προεδρική θητεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα κάποιοι άλλοι με ιδιαίτερο καυστικό χιούμορ θέτουν το ερώτημα “Εσύ παρακολουθείς πιο συχνά την πρώην σου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου”;

1

Είτε σοβαρά είτε αστεία, η όλη ιστορία αρχίζει να γίνεται γραφική και πολλές φορές έχει σχολιαστεί από την πένα των γελοιογράφων της Καθημερινής, όπως του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Δημήτρη Χατζόπουλου, με πιο αιχμηρή τη γελοιογραφία του περασμένου Απριλίου που συνοψίζει όλα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους