Μόνιμες οι μάσκες για όλους όσους εισέρχονται ή κινούνται εντός υγειονομικών χώρων – Τι εξήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης

23 Απριλίου, 2021
maska1

Για πρώτη φορά το πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε την μονιμοποίηση των μασκών από όλους τους πολίτες, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε όχι, οι οποίοι πρόκειται να εισέλθουν και να κινηθούν σε νοσοκομείο, κλινικές, κέντρα υγείας και πάσης φύσεως υγειονομικές μονάδες. 

Όπως αποκάλυψε χθες στη συνέντευξη του η μάσκα θα είναι μόνιμη ακόμα και μετά την πανδημία σε όλους τους πολίτες που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και πρέπει να επισκεφτούν κέντρο υγειονομικό υπηρεσιών, ιδιωτικό ή κρατικό, σίγουρα και κρατικά ιατρεία, αλλά και κέντρα ομορφιάς με επεμβατικό χαρακτήρα κτλ. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ενώ αναφερόταν στ’ ότι θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάποιες κατηγορίες συμπολιτών μας είπε: «Είμαι σίγουρος ότι και όταν ο Covid φύγει από τη ζωή μας κάποια μέτρα ατομικής προστασίας θα παραμείνουν. Και ενδεχομένως να παραμείνουν για το καλό μας. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι θα ξαναμπούν στα νοσοκομεία, ας πούμε, χωρίς να φορούν προληπτικά τη μάσκα τους».

Προαναγγέλλοντας για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο την μονιμοποίηση των μασκών. Να σημειώσουμε βέβαια πως πριν από λίγους μήνες ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωνε πως «κανένας από τους συγγενείς μου δεν φοράει μάσκα, δεν έχω πάρει ούτε για τη μητέρα μου», ενώ παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ότι αφορά τα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Κ.Μητσοτάκης είπε: «Είναι παράδοξο και για αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Κατ’ αρχάς να κάνω τη διάκριση ότι σίγουρα ένα τεστ είναι λιγότερο «παρεμβατικό» από ένα εμβόλιο. Από την άλλη όμως, το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω και σε εσάς, θεωρώ ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζόμενων, ειδικά των υγειονομικών, πρέπει να ανοίξει».

Προσθέτοντας πως «δεν θέλω να κάνω τη συζήτηση αυτή τώρα, αλλά πιστεύω ότι τον Σεπτέμβρη – Οκτώβριο, όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον εμβολιαστικό κύκλο του επόμενου έτους, σίγουρα για την γρίπη, πολύ πιθανόν και για τον Covid, γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε είτε φέτος είτε του χρόνου να γίνει ένα συμπληρωματικό εμβόλιο -ο Covid δηλαδή να γίνει μία ενδημική ασθένεια όπου θα πρέπει να κάνουμε αντί για ένα εμβόλιο, της γρίπης, να κάνουμε δύο- θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ σοβαρά και να συνομιλήσουμε και με τα υπόλοιπα κόμματα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών, ειδικά των υγειονομικών».

Ο πρωθυπουργός επίσης αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από την επιτροπή βιοηθικής να συμβουλεύσει την κυβέρνηση για την ηθική διάσταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζόμενων δηλώνοντας πως: «Όταν έχω τα νοσοκομεία στο κόκκινο, το σύστημα υγείας να κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ναι είμαι πολύ ειλικρινής, δεν θέλω να ανοίξω αυτή τη συζήτηση τώρα. Θέλω να την ανοίξω μέσα στο καλοκαίρι, σε έναν ουδέτερο χρόνο, όταν θα έχει μειωθεί η πίεση. Νομίζω ότι είναι λογικό και κατανοητό αυτό που λέω.

Και επειδή έχουμε συστήσει και μια καινούργια επιτροπή βιοηθικής -ίσως δεν το γνωρίζετε- με υψηλοτάτου επιπέδου επιστήμονες, έχω ήδη ζητήσει από την επιτροπή βιοηθικής να γνωματεύσει, να μας συμβουλεύσει, να συμβουλεύσει την κυβέρνηση για την ηθική διάσταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζόμενων οι οποίοι είναι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, ειδικά στους υγειονομικούς».

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους