Την πρόθεσή του να προσφύγει δικαστικά κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, γνωστοποίησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη ΛιγνάδηΑλέξης Κούγιαςεάν ο εντολέας του δώσει το «πράσινο φως». 

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η υπουργός Πολιτισμού στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, προ ημερών, κατά την διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη «επικίνδυνο άνθρωπο», πρόκειται για «κατάφωρη καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας».

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις πολιτικής σκευωρίας για να φύγει η Λίνα Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού, και ποιος ξέρει – όπως διερωτήθηκε – μπορεί κάποιοι πολιτικοί να ποντάρουν και σε πρόωρες εκλογές.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας άφησε αιχμές για κακό χειρισμό και από τον προηγούμενο νομικό υπερασπιστή του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκο Γεωργουλέα, λέγοντας πως έπρεπε να είχε κάνει προσφυγή, καθώς υπήρξαν παρατυπίες από τη στιγμή που ασκήθηκε η ποινική δίωξη για την κακουργηματική κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Στο τέλος θα καταντήσουμε έρμαια ανθρώπων που εκμεταλλεύονται προσωπικές στιγμές», κατέληξε ο κ. Κούγιας, εκτιμώντας πως η υπόθεση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη είναι «μόνον η αρχή και θα ακολουθήσουν κι άλλες, αυτή φορά εναντίον τραγουδιστών ακόμη και δημοσιογράφων».

ΠΗΓΗ