Τα κορυφαία «Ελληνικά Αποστάγματα» στο Ζάππειο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

17 Ιανουαρίου, 2020
Τα κορυφαία «Ελληνικά Αποστάγματα» στο Ζάππειο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου
Η πάντα ενδιαφέρουσα γευστική δοκιμή ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει, αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον χώρο των ελληνικών αποσταγμάτων. Τα παραδοσιακά προϊόντα εξελίσσονται, αποκτώντας πιο πλούσια και πιο σύνθετα γευστικά χαρακτηριστικά, οι ποτοποιίες επιδίδονται σε γόνιμους πειραματισμούς και ανοίγονται (και) σε νέα πεδία, ανανεώνοντας το εν λόγω σκηνικό και ενισχύοντας, σταδιακά –παρότι η μάχη των επώνυμων, τυποποιημένων και των χωρίς ετικέτα, χύμα τσίπουρων, που επανήλθε αυτές τις μέρες στο προσκήνιο, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, καλά κρατεί– τόσο τη θέση τους τους στην εγχώρια αγορά, όσο και τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες. 

Αποτυπώνοντας την εξελικτική πορεία της ελληνικής αποσταγματοποιίας, η πάντα ενδιαφέρουσα γευστική δοκιμή ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» επιστρέφει, αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου με πολλές κι ενδιαφέρουσες παρουσίες: η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει 100 αποστάγματα – από δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών και παλαιωμένα τσίπουρα σε premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης κι από εκεί σε αποστάγματα σταφυλής ή φρούτων και ηδύποτα, φτιαγμένα από βότανα, καρπούς και σπόρους της ελληνικής υπαίθρου, που έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση από το παλιό «λικεράκι» στο σκρίνιο των ελληνικών σπιτιών. Έχει κανείς πολλά να ανακαλύψει.

Με τα ελληνικά αποστάγματα να έχουν βρει, συν τοις άλλοις, το δρόμο τους για τα μπαρ, στην αίθουσα Ολυμπία θα στηθεί ένα pop-up bar σε συνεργασία με τον mixologist του 42 Barstronomy, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος θα δημιουργήσει κοκτέιλ με τα αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα των επισκεπτών. Ο executive chef των εστιατορίων Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο και Άδολο – Ψαράδων Γεύσεις στην Κηφισιά, Βασίλης Τσατσάκης, θα προτείνει, με τη σειρά του, μια σειρά από πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες, ταιριαστές με το ούζο και το τσίπουρο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από παρουσιάσεις και σεμινάρια που θα φωτίσουν το «σήμερα» της κατηγορίας.

Eλληνικό Απόσταγμα Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα Ολυμπία, 13:00-20:00. Εισιτήριο: € 10, φοιτητικό € 5 (για τους επαγγελματίες HORECA και τους φοιτητές οινολογίας η είσοδος είναι δωρεάν). Περιλαμβάνει τον κατάλογο των συμμετεχόντων, το ειδικό ποτήρι γευστικής δοκιμής και δωρεάν συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Ρεπορτάζ: ethnos.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους