Κλείσιμο μαγαζιών αν αυξηθούν τα κρούσματα συστήνουν ειδικοί

30 Ιουλίου, 2020
Κλείσιμο μαγαζιών αν αυξηθούν τα κρούσματα συστήνουν ειδικοί
Η πνευμονολόγος σημείωσε πως δεν υπάρχει νόημα να μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά αν υπάρχει έντονος ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία σημειώνεται συνωστισμός και να απαγορευτούν τα μπιτς πάρτι, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, μίλησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.

«Προτεραιότητα μας είναι η υγεία του κόσμου» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα».

Ωστόσο σημείωσε πως δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα. «Το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα κρούσματα λόγω της αύξηση του τουρισμού και το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη του COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί» είπε.

Παράλληλα, η κ. Κοτανίδου απευθύνθηκε στους νέους επισημαίνοντας ότι «ουδείς είναι άτρωτος από τον COVID, μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τούς πω». 

Τέλος, αναφερόμενη στην αύξηση κρουσμάτων τόνισε πως σημειώνεται γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη συρροή τουριστών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ρεπορτάζ: voria.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους