Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου υπέρ του Κουφοντίνα με πανεπιστημιακούς, μέλη ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Ιαν 29, 2021
koufontinas-adeia

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα διοργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα διοργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 21η ημέρα της απεργίας πείνας που κάνει για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές Φυλακές στις Φυλακές Δομοκού και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

“Η ζωή του είναι πλέον σε κίνδυνο. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη απέναντι στον 63χρονο κρατούμενο, για πέμπτη φορά απεργό πείνας, αγνοώντας το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα που έχει ανεγερθεί για τους καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν. Η στάση αυτή παραπέμπει στην ωμότητα της κυβέρνησης Θάτσερ απέναντι στον απεργό πείνας Μπόμπι Σαντς – μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας”, σημειώνει το Δίκτυο.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν η συνήγορος του απεργού πείνας Ιωάννα Κούρτοβικ, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής (ΑΠΘ) Αλέξης Μπένος, ο πανεπιστημιακός Αλκης Ρήγος (μέλος ΣΦΕΒΑ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) και ο συντονιστής Τομέα Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25 Δημήτρης Γκομόζιας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων. Η συνέντευξη Τύπου θα προβληθεί από τη σελίδα του Δικτύου στο facebook.

Δύο διαδηλώσεις υπέρ Κουφοντίνα

Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα Παρασκευή 29.1.2021, μέρα πανελλαδικής δράσης για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το Δίκτυο θα συμμετάσχει στις εξής συγκεντρώσεις:

* Στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, στη 1:00 μ.μ.

* Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 5:00 μ.μ.

ΠΗΓΗ

Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε βίντεο

entasi-koufontinas__1_

Παρούσα στη συγκέντρωση η Αγγελική Σωτηροπούλου, σύζυγος του Κουφοντίνα – Ομάδα περίπου 30 ατόμων συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια – Συμπλοκές με την αστυνομία, χωρίς να έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ομάδα περίπου 30 ατόμων, υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια γύρω στις 5 το απόγευμα και ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Παρου΄σα ήταν και η σύζυγος του ηγετικού στελέχους της «17Νοέμβρη»Αγγελική Σωτηροπούλου.

Με την εμφάνιση δυνάμεων της αστυνομίας, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν συμπλοκές, με ταυτόχρονη ρίψη χημικών.

Όλα αυτά συνέβησαν, ενώ η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά (!), με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε προσαγωγές. Παράλληλα δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους διαδηλωτές να ανοίξουν πανό.

entasi-koufontinas__2_
entasi-koufontinas__4_
entasi-koufontinas__3_

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο Σύνταγμα, μπήκαν στο μετρό και εξαφανίστηκαν.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους