Content ID: η καινοτόμα λύση για την ανίχνευση της μουσικής στα βίντεο του Youtube προσφέρει μόνο η Soundreef

3 Ιανουαρίου, 2019
Content ID: η καινοτόμα λύση για την ανίχνευση της μουσικής στα βίντεο του Youtube προσφέρει μόνο η Soundreef
Η Soundreef είναι η πρώτη συλλογική εταιρεία στην Ευρώπη που παρέχει μηνιαίες αναφορές για τη χρήση της μουσικής σας στο Youtube

Content ID: η καινοτόμα λύση για την ανίχνευση της μουσικής στα βίντεο του Youtube

Τι συμβαίνει με τη μουσική σας στο Youtube

Η Soundreef είναι η πρώτη συλλογική εταιρεία στην Ευρώπη που παρέχει μηνιαίες αναφορές για τη χρήση της μουσικής σας στο Youtube!

Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των δεδομένων χρήσης της μουσικής σας, είναι σημαντικό ο ψηφιακός διανομέας στον οποίο αναθέσατε τη μεταφόρτωση της μουσικής σας στα Digital Stores να συμπεριλαμβάνει την ενεργοποίηση του Content ID Youtube, μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τι είναι το «Content ID»;

Υπάρχουν εκατομμύρια βίντεο στο Youtube.

Για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των δεδομένων χρήσης της μουσικής σας, το Youtube λειτουργεί με ένα σύστημα ανίχνευσης, το οποίο ονομάζεται ακριβώς «Content ID».

Το Content ID του YouTube είναι ένα πραγματικό αποτύπωμα της διαδρομής σας. Είναι το σύστημα που επιτρέπει στο Youtube να δημιουργήσει μια αντιστοίχιση μεταξύ κομματιών και κατόχων δικαιωμάτων, επιτρέποντας έτσι στους τραγουδοποιούς και τους εκδότες να αναγνωρίσουν, με κλιμακωτό και αυτοματοποιημένο τρόπο, τα βίντεο στο Youtube που περιέχουν περιεχόμενα που τους ανήκουν.

Δουλεύοντας με το Content ID, το Youtube μπορεί να ψάξει για τη μουσική σας σε αυτά τα βίντεο που εσείς (ή άλλοι χρήστες) αποφασίσατε να τη μεταφορτώσετε. Μόλις γίνει επιτυχής ανίχνευση, το Youtube ειδοποιεί όλους τους κατόχους δικαιωμάτων που γνωρίζει.

Στην περίπτωση αυτή, οι κάτοχοι δικαιωμάτων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών επιλογών:

1. Ζητήστε από το Youtube την ενσωμάτωση διαφημίσεων στο βίντεο, σε αντάλλαγμα για ένα μερίδιο των εσόδων των διαφημίσεων.

2. Να επιτρέπετε στο Youtube να κάνει το βίντεο διαθέσιμο χωρίς διαφημίσεις.

3. Ζητήστε από το Youtube να καταργήσει το βίντεο.

Πώς λειτουργεί;

Το σύστημα Content ID του YouTube εγγυάται στους κατόχους δικαιωμάτων πραγματική παρακολούθηση της μουσικής τους, ανοίγοντας έτσι τα κομμάτια τους για:

1. την υπηρεσία δημιουργίας εσόδων.

2. την παρακολούθηση των κομματιών.

Το Content ID προσφέρει μια αποτελεσματική χρήση κεφαλαίων για τους καλλιτέχνες, με ταυτόχρονη διαγραφή της πιθανότητας να χρησιμοποιηθεί η μουσική σας σε οποιοδήποτε περιεχόμενο στο YouTube χωρίς την άδειά σας.

Το Content ID λειτουργεί ήδη για τα κομμάτια σας;

Αρκετοί τραγουδοποιοί τυχαίνουν να γνωρίζουν ότι η μουσική τους περιλαμβάνεται ήδη στο σύστημα Content ID.

Εάν προηγουμένως επιλέξετε να δημοσιεύσετε τη μουσική σας μέσω ενός ψηφιακού διανομέα που παρέχει την ενεργοποίηση του Content ID, τα κομμάτια σας θα μπορούσαν ήδη να αποτελούν μέρος της βάσης δεδομένων του Youtube. Πολλοί τραγουδοποιοί το γνωρίζουν αυτό όταν λαμβάνουν μια ειδοποίηση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων στο κανάλι τους στο Youtube.

Δυστυχώς, σε περιπτώσεις όπως αυτή, δεν είναι εύκολο να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους που ρυθμίζουν τις συνήθειες των κομματιών σας. Πολύ συχνά, οι συμφωνίες μεταξύ του Youtube και των ψηφιακών διανομέων προστατεύονται από κανόνες μη γνωστοποίησης και μπορεί να τους απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτές.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διαφάνεια των εμπορικών εταίρων σας. Πρέπει να συνεργάζεστε προληπτικά με την δισκογραφική εταιρεία σας ή / και με τον ψηφιακό διανομέα που εσείς βασίζεστε, βεβαιώνοντας ότι έχετε λόγο για το κατά πόσον, πότε και πώς επιτρέπετε τη μεταφόρτωση της μουσικής σας σε τρίτους για να τη δημοσιεύουν στο Youtube.

Θα μπορούσατε πράγματι να έχετε διαφορετικές επιλογές για να επιλέξετε μεταξύ τους, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχετε κάνει εγγραφή.

Πώς να ζητήσετε από το Youtube ενεργοποίηση του Content ID

Μπορείτε να ζητήσετε από το Youtube την ενεργοποίηση του Content ID.

Στην ενότητα «Βοήθεια» της πλατφόρμας, μπορείτε να βρείτε την Content Identification Application (link), που είναι το πρώτο βήμα για την πρόσβαση στην υπηρεσία Content ID.

Η φόρμα αίτησης είναι πολύ απλή: θα πρέπει να καθορίσετε λεπτομέρειες επικοινωνίας, τυπολογίες, το περιεχόμενο των περιεχομένων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και τέλος τους λόγους για τους οποίους αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Content ID.

Θα πρέπει να θυμάστε, ωστόσο: η συμπλήρωση της φόρμας αίτησης δεν εγγυάται αυτόματα την ενεργοποίηση του Content ID. Όπως αναφέρει το ίδιο το Youtube: «Το YouTube παρέχει μόνο το Content ID σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια».

Για παράδειγμα, εάν το Youtube θεωρεί ότι δεν έχετε παράσχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την ιδιοκτησία των εν λόγω έργων, θα μπορούσε ενδεχομένως να απορρίψει το αίτημά σας.

Σύμφωνα με τον Hypebot, όταν συζητάμε εκτενώς το ευρύτατο ζήτημα της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων των περιεχομένων του Youtube, η παρουσίαση του Content ID ως ολοκληρωμένης λύσης δεν θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή. Η πρόσβαση σε αυτού του είδους τα εργαλεία δεν είναι εξίσου βιώσιμη για τους μεγάλους και τους μικρούς συνθέτες και τους εκδότες. Οι διεργασίες υποβολής αιτήσεων, στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να προσφέρουν ειδικά πλεονεκτήματα στους κατόχους δικαιωμάτων που κατέχουν ευρύτερους καταλόγους και διαχειρίζονται χιλιάδες κομμάτια.

Εκείνοι που τελικά θεωρούνται ως «μη εγκεκριμένοι» για οποιονδήποτε λόγο, οδηγούνται τελικά να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές υπηρεσίες, όπως το Πρόγραμμα Επαλήθευσης περιεχομένου στο Youtube, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει στους κατόχους δικαιωμάτων τη δυνατότητα να ζητούν ειδοποιήσεις απομάκρυνσης για τα βίντεο που ανεγράφησαν να περιέχουν παράνομα περιεχόμενα που τους ανήκουν.

Το τελευταίο δεν αποτελεί ικανοποιητική επιλογή για τους κατόχους δικαιωμάτων που κάνουν χρήση του υλικού τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους και δεν είναι εγγυημένη η οριστική απομάκρυνση ενός βίντεο. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον χρήστη που προηγουμένως ανέβασε το βίντεο από τη δημιουργία ενός άλλου συνδέσμου, ο οποίος επαναπροσανατολίζει στο ίδιο περιεχόμενο.

Για αυτό το λόγο, η καλύτερη λύση για πολλούς ανεξάρτητους τραγουδοποιούς που είναι πρόθυμοι να ενεργοποιήσουν το Content ID είναι η συνεργασία με έναν διαμεσολαβητή, όπως ένας ψηφιακός διανομέας που περιλαμβάνει το αναγνωριστικό περιεχομένου YouTube μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μια εναλλακτική λύση: Υπηρεσίες συνεργατών YouTube

Οι υπηρεσίες συνεργάτη του Youtube αποτελούνται από ενδιάμεσες εταιρείες που έχουν στόχο την κάλυψη του χάσματος μεταξύ των μικρότερων τραγουδοποιών και του συστήματος Content ID.

Το ζήτημα είναι απλό: οι συνεργαζόμενες εταιρείες συνεργάζονται με ένα μεγάλο αριθμό μικρότερων τραγουδοποιών, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του περιεχομένου σας στο YouTube εκ μέρους τους και αντιμετωπίζοντας τόσο τεχνολογικά εμπόδια όσο και νομικά εμπόδια. Σε αντάλλαγμα για αυτό, λαμβάνουν ένα τέλος από τα συνολικά έσοδα της τάξεως του 15% έως και 30%.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα: Audiam, AdRev, Vydia, ONErpm. Αυτές οι υπηρεσίες συσχετίζονται συχνά με έναν πραγματικό φορέα ψηφιακής διανομής, που εργάζεται στις διάφορες πλατφόρμες ροής και λήψης.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρεσίες αυτές δεν παρέχουν στους κατόχους δικαιωμάτων το σύνολο των εργαλείων, με επίκεντρο τη δημιουργία εσόδων και όχι την απομάκρυνση, ως παράδειγμα. Ωστόσο, για τους ανεξάρτητους μουσικούς που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το σύστημα δημιουργίας εσόδων στο Content ID, μια υπηρεσία συνεργατών μπορεί να είναι η ευκολότερη διαδρομή για επιλογή.

Είναι ούτως ή άλλως σκόπιμο να διαβάσετε προσεκτικά τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους