Άμεση απόσυρση γνωστού ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ!

4 Ιανουαρίου, 2019
Άμεση απόσυρση γνωστού ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ!
Σε ακόμα μία ανάκληση/απόσυρση προχώρησε ο ΕΦΕΤ, απαιτώντας την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της παρτίδας από «μη κανονικό-νοθευμένο» προϊόν

Άμεση απόσυρση γνωστού ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ!

Σε ακόμα μία ανάκληση/απόσυρση προχώρησε ο ΕΦΕΤ, απαιτώντας την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της παρτίδας από «μη κανονικό-νοθευμένο» προϊόν από την εσωτερική αγορά.

Πρόκειται για το ελαιόλαδο (αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα) με την εμπορική ονομασία «ΠΡΩΤΕΥΣ Κλασικό», που διατίθεται σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, με ημερομηνία παραγωγής 01-03-2018, LOT 12/11013/206 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 01-09-2019, το οποίο τυποποιείται από την επιχείρηση «Θ. Γ. ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», 3ο χλμ Σερρών-Νιγρίτας, με αλφαριθμητικό αριθμό μονάδας τυποποίησης EL 40201.

Η εν λόγω εμπορία ελαιόλαδου βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας-Τμήμα Α΄, που διεξήγαγε τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από αυτό το «μη κανονικό-νοθευμένο» προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν ήδη προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Με πληροφορίες από athensmagazine.gr 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους