30 χρόνια Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια ταινία μικρού μήκους

9 Ιανουαρίου, 2022
Y4A5507

Μία πολύ υψηλών προδιαγραφών ταινία μικρού μήκους ξεχωρίζει μεταξύ των αφιερωμάτων που παρουσιάστηκαν για τον εορτασμό των 30 χρόνων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι επίσης του βραβευμένου σκηνοθέτη του Δημήτρη Παλαιολόγου και αντλεί περιεχόμενο από το κύλισμα του χρόνου και το αρχικό όραμα, που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση ενός αέναου φορέα πολιτισμού.

Τόσο η μουσική όσο και η σκηνοθεσία της ταινίας διαπνέονται από έναν αέρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών καθώς ο ελληνογάλλος συνθέτης Zorzes Katris έχει διακριθεί για την σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής στο εξωτερικό και την Ελλάδα από τα γνωστότερα φεστιβάλς, όπως της Δράμας, Λος Άντζελες, Ταγκόρ κ.α.

Ο Λυρισμός, η Δωρικότητα και η Επική μουσική γραμμή, ολοκληρώνουν την ταυτότητα της μουσικής της ταινίας με εξαιρετικές πτυχές της ενορχήστρωσης, καθαρό δείγμα της κινηματογραφικής μουσικής έφεσης του συνθέτη.

Η ταινία είναι ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό θέαμα, καθώς σε επίπεδο παραγωγής και υλοποίησης συμβάλλει ένα σύνολο τεχνών και τεχνολογίας. Λόγος, εικόνα, ήχος και μουσική δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο αποτέλεσμα κινηματογραφικού κόσμου που δικαιώνουν την 30χρονη πορεία μουσικής προσφοράς και πολιτισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με τον συνθέτη, ο σκηνοθέτης της ταινίας κατάφερε να γεφυρώσει με μία εντελώς προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, το ηθικό δίδαγμα της τέχνης, με την συνεχή ανταπόκριση του κοινού απέναντι σε αυτήν. Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια φίλοι της μουσικής και των τεχνών ανταποκρίθηκαν σε αυτό το διαρκές και επιβλητικό κάλεσμα του Μεγάρου απέναντι στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή των Αθηνών εδώ και 30 χρόνια μετά το άνοιγμα των θυρών του από τον Μάρτιο του 1991.

Σήμερα, η εξαιρετική σε σύλληψη ιστορία της ταινίας, αποχαιρετά τα 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και καλωσορίζει την νέα εποχή του Μεγάρου, με πυξίδα τον άνθρωπο και ορίζοντα τον κόσμο!

Παρακολουθήστε την ταινία εδώ:

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους