Η ζύμη αποτελεί τη βάση για πολλά αγαπημένα πιάτα του Έλληνα foodie,
απλά και σύνθετα, με τους επαγγελματίες της εστίασης να έχουν βασίσει
μεγάλο μέρος των μενού των επιχειρήσεών τους σε φρέσκα
αλλά και καταψυγμένα προϊόντα ζύμης και σφολιάτας.

Παρά την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει όλη σχεδόν την ελληνική βιομηχανία, οι εταιρείες που προμηθεύουν με ζύμη – σφολιάτα τα καταστήματα λιανικής και τα εστιατόρια, όχι μόνο έχουν διατηρήσει τη θέση τους στο μερίδιο αγοράς αλλά κι έχουν διευρύνει τη δημιουργικότητά τους, παρουσιάζοντας νέα προϊ­όντα στον επαγγελματία της μαζικής εστίασης. Στο παρόν τεύχος του Food Service, έξι εταιρείες συγκεντρώνουν τα νέα προϊόντα που παρουσιάζουν στην αγορά της εστίασης, έχοντας ως βάση τη ζύμη.

Ζύμη

Από παραδοσιακής γεύσης προϊόντα, όπως είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε προϊόντα που εξυπηρετούν σε χρόνο κι απόλαυση και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, όπως είναι η προψημένη βάση πίτσας, μέχρι και σε vegan κρουασάν, ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις της αγοράς τροφίμων. Οι εταιρείες, πέρα από την έμφαση που δίνουν στην αγνότητα και στα υψηλής ποιότητας υλικά, έχουν ξεκινήσει και στρατηγικές συνεργασίες με καταξιωμένους chefs, εξελίσσοντας παραδοσιακές συνταγές, ενώ έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο το προϊόν τους, ώστε να απλοποιήσουν την καθημερινότητα του chef που θα το χρησιμοποιήσει.

Alfa Food Service

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η «alfa» συνδυάζει αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές κι υλικά, προκειμένου να δημιουργεί παραδοσιακά, αλλά και πρωτότυπα προϊόντα υψηλής ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης. Ειδικά για το Food Service, η «alfa» έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή παλέτα προϊόντων για οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης ή φιλοξενίας επιθυμεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες της. Κάθε προϊόν «alfa» παρασκευάζεται από εκλεκτά άλευρα, με παρθένο ελαιόλαδο και με τις αγνότερες πρώτες ύλες, ενώ φέρει αναγνωρίσιμα σύμβολα ανώτερης ποιότητας, που επιβεβαιώνουν την ποιοτική υπεροχή και πιστοποιούν τις αυστηρές προδιαγραφές παρασκευής του.

Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη σειρά προϊόντων, την Elegant, ειδικά για τους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας, η οποία χαρακτηρίζεται από προϊόντα ανώτερης ποιότητας, με εκλεπτυσμένες γεύσεις κι εξαιρετική παρουσίαση. Κάθε προϊόν Elegant παρασκευάζεται με τα καλύτερα συστατικά και την τεχνογνωσία της «alfa», με έναν και μόνο σκοπό: να δημιουργήσει νέα γαστρονομικά πρότυπα. Στο παρόν αφιέρωμα, η «alfa Food Service» παρουσιάζει δύο νέα, καινοτόμα προϊόντα από την «alfa» για την αγορά του Food Service. Αυτά είναι η προψημένη βάση για πίτσα και το νέο φύλλο για επαγγελματίες.

ΖύμηΠροψημένη βάση πίτσας

Βάση πίτσας, έτοιμη σε 6’, προψημένη σε ξυλόφουρνο, με δική της σάλτσα κι όψη κλασικού παραδοσιακού, χωριάτικου, χειροποίητου ζυμαριού. Η νέα βάση πίτσας με λεπτή ζύμη ιταλικού τύπου είναι ήδη αλειμμένη με σάλτσα ντομάτας και προψημένη σε ξυλόφουρνο, ενώ το μόνο που χρειάζεται από τον επαγγελματία του Food Service είναι να προσθέσει τα υλικά της επιλογής του και να αφιερώσει 6 λεπτά από το χρόνο του, προκειμένου να την ψήσει.

Ζύμη«Τόσο απλά» για τους επαγγελματίες

Τα νέα φύλλα «τόσο απλά – για επαγγελματίες» βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, καθώς πρόκειται για τα μοναδικά φύλλα στην αγορά του Food Service που είναι έτοιμα για χρήση κατευθείαν από την κατάψυξη. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι να προσθέσουν τη δική τους γέμιση. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, κάθε βάση αποτελείται από στρώσεις χωριάτικων φύλλων που είναι ήδη λαδωμένα, αποκλειστικά με φυτικά έλαια και, μάλιστα, με τη σωστή ποσότητα λιπαρών που χρειάζεται μία πίτα. Φτιαγμένα με την τεχνογνωσία και την εγγύηση ποιότητας της «alfa», τα νέα φύλλα «τόσο απλά – για επαγγελματίες» είναι ιδανικά για αλμυρές και γλυκές πίτες, δίνοντας στους επαγγελματίες ένα λόγο παραπάνω, προκειμένου να δημιουργήσουν στην κουζίνα τους!

Alfa Pastry: www.alfapastry.com

Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη

Η εταιρεία «Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη», με παρουσία 40 χρόνων στο χώρο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, διαθέτει σήμερα 3 παραγωγικές μονάδες στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης και 24 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, ενώ απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους. Με 3 υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ιωάννινα και Πάτρα, αλλά κι επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την επικράτεια. Η εταιρεία εξελίσσεται συνεχώς και, στο πλαίσιο διεύρυνσης των στόχων της, επενδύει στα προϊόντα του ελληνικού πρωινού, μια αγορά στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Στον παρόν τεύχος του Food Service, η «Μ. Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη» προτείνει τα νέα της προϊόντα στους επαγγελματίες της εστίασης, που περιλαμβάνουν πίτες με κυματιστό φύλλο, βολοβάν, κουλούρι και κουλουρίνι Θεσσαλονίκης.

ΖύμηΚυματιστές

Οι «Κυματιστές» είναι πίτες με κυματιστό φύλλο που δημιουργούνται από φρέσκα, υψηλής ποιότητας υλικά, όπως φύλλα σπανακιού, ολόκληρα κομμάτια φέτας, ειδικά κασέρια κ.ά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αφράτης υφής εσωτερικά και τραγανιστού χωριάτικου φύλλου εξωτερικά.

ΖύμηΚουλούρι & Κουλουρίνι Θεσσαλονίκης

Εκτός των απλών κουλουριών, τα κουλουρίνια προσφέρουν μία εναλλακτική για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Αποτελεί, άλλωστε, μια από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων, πρωτεϊνών κι άλλων θρεπτικών συστατικών κι ενέργειας.

ΖύμηΒολοβάν (Vol-au-vents)

Τα βολοβάν (vol–au–vents) είναι θήκες φτιαγμένες από σφολιάτα, με τις οποίες ο επαγγελματίας μπορεί να δημιουργήσει μία ατέλειωτη γκάμα από γλυκά κι αλμυρά προϊόντα. Είναι προϊόντα με ανάλαφρη υφή και βουτυράτη γεύση, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορεκτικό ή μικρό σνακ σε εκδηλώσεις, μπουφέ πρωινού, πάρτι, συναντήσεις κ.ά., καθώς κι ως εναλλακτικό κυρίως πιάτο σε μενού gourmet εστιατορίων.

Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ:www.elzymi.gr

 DÉlifrance

H «Délifrance», θυγατρική της αλευροβιομηχανίας «Grands Moulins de Paris», επενδύει σε νέες τεχνολογίες κι ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις της αγοράς τροφίμων. Η εταιρεία, στο παρόν αφιέρωμα, παρουσιάζει τρία νέα προϊόντα της, τα κρουασάν Délifrance Héritage, τη γκάμα Vegan κρουασάν και τα ατομικά γλυκά snack, βασισμένα στην παραδοσιακή συνταγή Madeleines.

ΖύμηVegan κρουασάν Délifrance

H «Délifrance», ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για υγιεινά προϊόντα, παρουσιάζει την γκάμα κρουασάν Vegan, με αλεύρι Ζέας, σπόρους λιναριού, παπαρούνας και ηλίανθου, χωρίς υδρογονωμένα λίπη κι έλαια και χωρίς τεχνητά αρώματα και χρωστικές. Σημειώνεται ότι τα Vegan κρουασάν βγαίνουν σε τρεις γεύσεις, κρέμα με αμύγδαλο, λεμόνι & τζίντζερ και μύρτιλο.

Κρουσάν Délifrance Héritage

Τα κρουασάν Délifrance Héritage είναι προϊόντα που περιέχουν premium συστατικά, όπως γαλλικό βούτυρο Α’ ποιότητας, γαλλικό αλεύρι από επιλεγμένες ποικιλίες, προζύμι, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ έχουν πλούσια γέμιση κρέμας και πραλίνας φουντουκιού.

ΖύμηMadeleines Délifrance

Η «Délifrance» λανσάρει μια νέα σειρά ατομικών γλυκών snack, που είναι εμπνευσμένα από την αυθεντική συνταγή «Μadeleine», με αγνό βούτυρο, αυγά και φρέσκο γάλα. Κυκλοφορούν σε πρωτότυπο σχήμα αστεριού, σε τρείς γεύσεις:

  • Κλασική
  • Με γέμιση πραλίνας φουντουκιού & ντεκόρ σοκολατένιων δημητριακών
  • Με γέμιση κόκκινων φρούτων & σπόρους

Délifrance Hellas: www.delifrance.gr

Οικογένεια Πορτοκαλίδη

Η «Οικογένεια Πορτοκαλίδη» ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται, εκτός από τη βιομηχανική παραγωγή, στη διάθεση κι εμπορία ειδών αρτοποιίας και σφολιάτας, στις εξαγωγές ανάλογων προϊόντων και τροφίμων, αλλά και στην τροφοδοσία καταστημάτων, μεγάλων μονάδων ξενοδοχείων, κυλικείων, αλυσίδων μαζικής εστίασης κ.ά. Τα νέα προϊόντα που παρουσιάζει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας είναι το λουκάνικο «Americano» κι η χειροποίητη σφολιάτα με τυρί κρέμα.

Ζύμη
Λουκάνικο Americano

Πρόκειται για λουκάνικο Φρανκφούρτης, τυλιγμένο σε αφράτη αρτοζύμη, μαζί με pickle sauce.

Χειροποίητη σφολιάτα με Cream Cheese

Χειροποίητη σφολιάτα με γέμιση κρέμας τυριού κι επικάλυψη νιφάδων καλαμποκιού.

Οικογένεια Πορτοκαλίδη: www.portokalidisfamily.com

Ευβοϊκή Ζύμη

Η «Ευβοϊκή Ζύμη» ιδρύθηκε το 1984 με την εμπορική ονομασία «Ζυμαρικά Ψαχνών», με βασικό στόχο τη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων ζύμης και ζυμαρικών, και το 1996 μετατράπηκε σε ΑΒΕΕ. Σήμερα, μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που φέρουν την υπογραφή «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών» βρίσκονται στα ράφια όλων των μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ πανελλαδικά, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Η «Ευβοϊκή Ζύμη» έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον απαιτητικό κι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της επαγγελματικής εστίασης, με στόχο να παράγει και να προσφέρει στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε ανταγωνιστικές τιμές. Στο παρόν αφιέρωμα, παρουσιάζει δύο προϊόντα που κυκλοφορούν σε επαγγελματικές συσκευασίες, το Φύλλο Βηρυτού και το Κανταΐφι.

Φύλλο Βηρυτού

ΖύμηΤο Φύλλο Βηρυτού είναι ένα λεπτό, φίνο και μαλακό φύλλο, που παράγεται από εκλεκτό αλεύρι πρώτης ποιότητας. Το λεπτό του πάχος το καθιστά ιδανικό για την παρασκευή σιροπιαστών γλυκών, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά, σαραγλάκια, φωλιές και γενικά όλων των ειδών τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Το Φύλλο Βηρυτού της «Ζύμης Ψαχνών» είναι ένα προϊόν που, καθώς απορροφά το σιρόπι, δίνει στα σιροπιαστά γλυκά «χρυσαφένιο» χρώμα και κρατσανιστό αποτέλεσμα. Κυκλοφορεί σε επαγγελματική συσκευασία των δώδεκα κιλών (12kg), καθώς επίσης και σε μικρότερες συσκευασίες του ενός (1kg) και δύο (2kg) κιλών.

ΖύμηΚανταΐφι

Το Κανταΐφι από την «Ευβοϊκή Ζύμη» είναι φτιαγμένο από τα εκλεκτά υλικά και την ιδιαίτερη συνταγή της «Ζύμης Ψαχνών» κι ενδείκνυται για μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Είναι ανθεκτικό κι ελαστικό, οι ίνες του δεν κολλάνε μεταξύ τους, καθιστώντας το έτσι εύκολο στη χρήση, κι απορροφά ιδανικά το σιρόπι. Παράλληλα, έπειτα από το ψήσιμο, προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα κι εμφάνιση. Διατίθεται σε επαγγελματική συσκευασία των πέντε κιλών (5kg) με διάρκεια ζωής στη συντήρηση 30 μέρες. Υπάρχουν, επίσης, και μικρότερες συσκευασίες ενός κιλού (1kg) και 500 γραμμαρίων (500g).

ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ: www.evoiki-zimi.gr

Χωριάτικη ζύμη

Η «Χωριάτικη Ζύμη» ιδρύθηκε το 2016 κι ειδικεύεται αποκλειστικά σε premium προϊόντα ζύμης για ζεστές βιτρίνες αρτοποιείων κι αναψυκτηρίων. Η εταιρεία αναλαμβάνει να στήσει τη βιτρίνα του πελάτη με τον οποίο συνεργάζεται, χρησιμοποιώντας ένα στρατηγικό πλάνο στησίματος, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ταξινόμηση με βάση την κατηγορία ζύμης.
Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, η εταιρεία «Χωριάτικη Ζύμη» παρουσιάζει τρία best seller προϊόντα, για την δημιουργία των οποίων συνεργάστηκε με τον chef Γιάννη Λουκάκο. Πρόκειται για την παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών με βούτυρο τ. Fermente, τη ζαμπονοτυρόπιτα με καπνιστό μπέικον Εν Ελλάδι και, τέλος, τη γραβιερόπιτα Κρήτης Καλογεράκη.

Παραδοσιακή μπουγάτσα Σερρών

ΖύμηΗ εταιρεία χρησιμοποίησε για την παρασκευή της παραδοσιακής μπουγάτσας Σερρών ένα προϊ­όν που η τεχνική παραγωγής του απαιτεί πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, το ειδικό βούτυρο τ. Fermente. Η προσθήκη αυτή έδωσε γευστικό αποτέλεσμα στο φύλλο και στην υφή της σιμιγδαλένιας κρέμας, κάνοντάς την πιο βελούδινη κι αφράτη, με αποτέλεσμα το προϊόν να βραβευτεί το 2018 με το «Παγκόσμιο Βραβείο Γευσιγνωσίας ITQI 2018» με χρυσά αστέρια.

ΖύμηΖαμπονοτυρόπιτα με καπνιστό μπέικον Εν Ελλάδι

Για το συγκεκριμένο προϊόν η «Χωριάτικη Ζύμη» συνεργάστηκε με την κρητική εταιρεία αλλαντικών «Creta Farm», χρησιμοποιώντας την ανώτερη σειρά της, την Creta Farm εν Ελλάδι, που αφορά αλλαντικά προϊόντα ψημένα σε ελαιόλαδο. Πρόκειται για ζαμπονοτυρόπιτα με βελούδινη, καπνιστή γέμιση, που αποτελείται από κρεμά γάλακτος, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, καπνιστό μπέικον εν Ελλάδι και ζαμπόν ωμοπλάτη.