Υπουργείο Υγείας: Δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για κορωνοϊό

24 Φεβρουαρίου, 2020
Υπουργείο Υγείας: Δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για κορωνοϊό
Έκτακτη ευρεία σύσκεψη έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορωνοϊού - Δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορωνοϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές. Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι εξάντλησε όλα τα διαθέσιμα μέτρα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας που διέθετε στον αγώνα υπέρ του αντικαπνιστικού και πλέον, δεν βρίσκει τίποτα το “επικίνδυνο”, ώστε να λάβει παραπάνω μέτρα απέναντι στον κορονοϊό. Η αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η Εστίαση στο ζήτημα του καπνίσματος ήταν, όπως όλα δείχνουν, η Νο1 αρμοδιότητα που είχε το υπουργείο Υγείας, με συνέπεια ένας ιός που φαίνεται να έχει κατακερματίσει τη γειτονική Ιταλία, να περνάει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ελλάδας ως “όχι και άμεσα επικίνδυνος”…

 

Με το ρεπορτάζ από kathimerini.gr

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους