Υποχρεωτική η πρόσληψη ναυαγοσώστη σε παραλίες από Beach Bar

11 Απριλίου, 2018
Υποχρεωτική η πρόσληψη ναυαγοσώστη σε παραλίες από Beach Bar
Υποχρεωτική η πρόσληψη ναυαγοσώστη σε παραλίες Αυτό προβλέπεται στο Π.Δ., που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και θα αρχίσει να ισχύει από αρχές Μαίου 2018

Υποχρεωτική η πρόσληψη ναυαγοσώστη σε παραλίες

Αυτό προβλέπεται στο Π.Δ., που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και θα αρχίσει να ισχύει από αρχές Μαίου 2018. Με το ίδιο Π.Δ. καθορίζεται, επίσης, η αδειοδότηση και η λειτουργία των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, τα προσόντα των ναυαγοσωστών, αλλά και ο εξοπλισμός, που θα πρέπει να τους διατίθεται.

Καθορίζονται, λοιπόν, οι προϋποθέσεις για την ίδρυση και η λειτουργία σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα προσόντα του ναυαγοσώστη, αλλά και οι εξετάσεις.

Στο άρθρο 7 του Διατάγματος καθορίζονται οι υποχρεώσεις αυτών που εκμεταλλέονται τις “λουτρικές εγκαταστάσεις”, ανάμεσα στις οποίες είναι και η πρόσληψη ναυγοσώστη και η διάθεση σε αυτόν του απαραίτητου εξοπλισμού

Έτσι, κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και από ώρας 10.30 – 17.30, πρέπει να προσλαμβάνουν ικανό αριθμό ναυαγοσώστων. Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα 200 μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου. Εφόσον ο υπόχρεος πρέπει να διαθέτει τρεις (3) τουλάχιστον ναυαγοσώστες, υποχρεούται να προσλαμβάνει και έναν (1) συντονιστή- επόπτη ναυαγοσώστων.

Πρέπει δε να φοδιάζουν κάθε ναυαγοσώστη με συγκεκριμένο εξοπλισμό, όπως μηχανοκίνητο επαγγελματικό μικρό σκάφος, ναυαγοσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, φαρμακείο, πτυσσόμενο φορείο ή πλωτό φορείο, κυάλια, φακό, γυαλιά ηλίου, κινητό τηλέφωνο, τηλεβόας, σφυρίχτρα, φορητή συσκευή VHF. κ.ά.

Επίσης, υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης έχουν όσοι διοργανώνουν κάθε είδους ναυταθλητικούς αγώνες, κολυμβητικούς αγώνες καθώς και ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, μουσικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στον αιγιαλό ή την παραλία ή σε ζώνη λιμένος ή σε θαλάσσια περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, καθορίζονται και οι υποχρεώσεις του ναυαγοσώστη, που πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του παρακολουθεί τους λουόμενους και είναι σε άμεση ετοιμότητα παροχής βοήθειας ενώ δεν εκτελεί άλλη παράλληλη εργασία.

Με το Διάταγμα, τέλος καθορίζεται και η διαδικασία χαρακτηρισμού παράλιων χώρων ως πολυσύχναστων 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους