Υπεύθυνος ταβέρνας στα Χανιά σώζει πελάτη από πνιγμό (βίντεο)

28 Μαΐου, 2019
Υπεύθυνος ταβέρνας στα Χανιά σώζει πελάτη από πνιγμό (βίντεο)
Παραλίγο τραγωδία αποφεύχθηκε χάρη στη σωτήρια παρέμβαση του υπεύθυνου του καταστήματος, όταν θαμώνας του εστιατορίου βρέθηκε κυριολεκτικά μια στιγμή πριν τον πνιγμό.

Υπεύθυνος ταβέρνας σώζει πελάτη από πνιγμό (βίντεο)

Παραλίγο τραγωδία αποφεύχθηκε χάρη στη σωτήρια παρέμβαση του υπεύθυνου του καταστήματος, όταν θαμώνας του εστιατορίου βρέθηκε κυριολεκτικά μια στιγμή πριν τον πνιγμό.

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο το βράδυ, ένας πελάτης την ώρα που απολάμβανε το φαγητό του στην Amphora Taverna στο ενετικό λιμάνι Χανίων, στραβοκατάπιε. Αμέσως, σηκώθηκε πάνω αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει και άρχισε να προχωρά νευρικά πάνω κάτω χωρίς να μπορεί να μιλήσει.

Ο υπεύθυνος της ταβέρνας, Βασίλης Πατελάκης, μόλις είδε τις περίεργες κινήσεις του πελάτη, αμέσως αντιλήφθηκε τι γινόταν και με τεράστια ψυχραιμία, τον πλησίασε από πίσω και χωρίς να χάσει χρόνο πρόσφερε πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας τη λαβή Χάιμλιχ, πιέζοντας δυνατά δηλαδή το στομάχι του ατόμου που πνίγεται ώστε ο αέρας να ωθήσει προς τα έξω το ξένο σώμα που εμποδίζει τον αεραγωγό.

Σημαντικό μήνυμα από την παρέμβαση του υπεύθυνου: η γνώση πρώτων βοηθειών σώζει ζωές.

Σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνει κάθε κατάστημα εστίασης, ως χώρος που συνωστίζεται πολύς κόσμος, είναι η εκπαίδευση του προσωπικού για ανάλογες σωτήριες αντιδράσεις σε κάθε περίπτωση κινδύνου.

ΠΗΓΗ

Δείτε το βίντεο:

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους