Χυλοπίτες στο φούρνο με αρνίσιο κιμά, ραγού μελιτζάνας και τυριά

2 Μαΐου, 2021
ΧΕΙΛΟΠΙΤΕΣ

Μερίδες:6

Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:50′

Υλικά

  • 1 πακέτο Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 350γρ. κιμά αρνίσιο ή κατσικίσιο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα Μελιτζάνες Ραγού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • επιπλέον θυμάρι για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι
Χυλοπίτες στο φούρνο με αρνίσιο κιμά, ραγού μελιτζάνας και τυριά - www.olivemagazine.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τις Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Βράζετε για 5 λεπτά, σουρώνετε, παγώνετε αμέσως με άφθονο κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο από την επιφάνεια των ζυμαρικών και κρατάτε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να τις χρειαστείτε.

Παράλληλα, ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρετε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε για 5 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις Μελιτζάνες Ραγού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα. Ανακατεύετε το μίγμα του ραγού με τις χυλοπίτες και τα μισά τυριά. Αδειάζετε το μίγμα σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζετε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι τα τυριά να πάρουν χρώμα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ