«Χωρίς τουρίστες» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας – Άδεια η Σαντορίνη

4 Ιουλίου, 2020
«Χωρίς τουρίστες» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας - Άδεια η Σαντορίνη
Αν και πάνω από 20.000 τουρίστες εκτιμάται πως έφτασαν την Τετάρτη στην Ελλάδα μέσω διεθνών πτήσεων, μέχρι στιγμής τηρείται στάση αναμονής και διάσημα τουριστικά σημεία παραμένουν άδεια.

Αν και πάνω από 20.000 τουρίστες εκτιμάται πως έφτασαν την Τετάρτη στην Ελλάδα, μέσω διεθνών πτήσεων, μέχρι στιγμής τηρείται στάση αναμονής και διάσημα τουριστικά σημεία παραμένουν πρωτόγνωρα άδεια.  Η Ελλάδα μετρά συνεχώς νέες πτήσεις στα κεντρικά αεροδρόμια της χώρας- 60 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, 21 στο αεροδρόμιο Μακεδονία και άλλες 80 στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Παράλληλα εκατοντάδες τουρίστες έχουν φτάσει ακτοπλοϊκώς, καθώς την 1η Ιουλίου στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσαν 7 πλοία από την Ιταλία με περισσότερους από 1.000 επιβάτες ή οδικώς, όπως συμβαίνει στον Προμαχώνα με πολίτες από την Σερβία. Ωστόσο διστακτική είναι προς το παρόν η κίνηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας, που σε άλλη περίπτωση, τέτοια εποχή θα έσφυζε από τουρίστες.

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας οι πρώτοι τουρίστες που κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους, την ώρα εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας παραμένουν κλειστά, παρότι θα μπορούσαν να λειτουργούν εδώ και έναν μήνα.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στη Σαντορίνη. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, την Πέμπτη μόλις μία διεθνής πτήση έφτασε στο νησί, όπου το θέαμα είναι κατεβασμένα ρολά και καταστήματα, ενώ λίγο καλύτερη αναμένεται να είναι η κατάσταση το επόμενο τριήμερο, καθώς αναμένονται 34 πτήσεις. Η Σαντορίνη δέχθηκε μεγάλο πλήγμα καθώς φέτος δεν θα γίνουν ούτε κρουαζιέρες. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι αναμένουν περίπου 500.000 επισκέπτες, ενώ τόνισε ότι ειδικά φέτος οι τιμές θα είναι πολύ πιο ελκυστικές.

Οι εντατικοί έλεγχοι κατά τις αφίξεις των τουριστών συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, με ειδικά κλιμάκια να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ. Το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει διαγνωστικά τεστ σε τουρίστες που έρχονται από χώρες με αυξημένα κρούσματα, βάσει ειδικού barcode που έχει κάθε επισκέπτης, με τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε περίπτωση που χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει από την πλευρά σφοδρή κριτική προς τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Με ρεπορτάζ από lifo.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους