Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: αυξημένη κίνηση στην αγορά – Που κυμαίνονται οι τιμές

21 Δεκεμβρίου, 2019
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: αυξημένη κίνηση στην αγορά - Που κυμαίνονται οι τιμές
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: αυξημένη κίνηση στην αγορά - Που κυμαίνονται οι τιμές. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Αυξάνεται σταδιακά από σήμερα η κίνηση στη Βαρβάκειο, ύστερα από την καταβολή των συντάξεων και του Δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Συγκριτικά με πέρυσι τσιμπημένη είναι η τιμή στο χοιρινό. Η τιμή του κυμαίνεται από πέντε έως και 6,5 ευρώ το κιλό, το ντόπιο. 

Στα 2,5 με 3 ευρώ κυμαίνεται η τιμή στο κοτόπουλο και τον κόκορα, ενώ η γαλοπούλα η ντόπια ξεκινά από τα 7ευρώ και φθάνει έως και 9 ευρώ το κιλό. Η γαλοπούλα εισαγωγής κυμαίνεται μεταξύ 4,5 και 6 ευρώ το κιλό. Σταθερή παραμένει η τιμή στο αρνί και το κατσίκι. Ξεκίνα από τα 8 και φτάνει έως 11 ευρώ το κιλό. 

Όπως είναι αναμενόμενο πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι στην κεντρική αγορά της πρωτεύουσας προκειμένου να εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας ή πώλησης ακατάλληλων κρεάτων. 

Οι εξηγήσεις του Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα περιέχει την παραδοσιακή γαλοπούλα, αν και ξενόφερτο έθιμο, αλλά και το πατροπαράδοτο αρνάκι και την ελληνικότατη σούβλα.

Από την Κυριακή όλος ο κόσμος θα βρεθεί στις αγορές για να ψωνίσει τα άκρως απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι. Από την Κυριακή 22 μέχρι και την παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου το παζάρι θα χτυπήσει «κόκκινο». Πόσο όμως είναι το κόστος των κρεατών που θα βρούμε στις αγορές; Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης οι τιμές είναι «τσιμπημένες» φέτος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα αρνιά κοστίζουν 9 ευρώ, ενώ οι γαλοπούλες είναι λίγο πιο κάτω αφού οι φρέσκες είναι 5.5 ευρώ και οι κατεψυγμένες 4.5 ευρώ. Ερωτηθείς ο κ. Λειβαδιώτης γιατί προκύπτουν αυτές οι τιμές είπε ότι: «Η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη, ενώ οι τιμές των εισαγόμενων κρεάτων είναι πιο υψηλές», προσθέτοντας επίσης ότι η ύπαρξη μόλις δυο σφαγείων επηρεάζει την αγορά. Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί το σφαγείο Cypra στην Κάτω Μονή το σφαγείο Α & Α και το μικρό σφαγείο στην Πόλη Χρυσοχούς.

Ο κ. Λειβαδιώτης εκτίμησε ότι παρά τις τιμές που υπάρχουν από την Κυριακή και μετά η αγορά θα «ξυπνήσει» για τα καλά. Όπως εξήγησε για «μας ως κρεοπώλες στόχος μας είναι να τακτοποιήσουμε έγκαιρα τις παραγγελίες μας».

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους