Εάν η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και έχει πρόστιμο 150 ευρώ τότε πρέπει οι μάσκες να δίνονται ΔΩΡΕΑΝ

29 Απριλίου, 2020
Εάν η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και έχει πρόστιμο 150 ευρώ τότε πρέπει οι μάσκες να δίνονται ΔΩΡΕΑΝ
Εάν η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και έχει πρόστιμο 150 ευρώ τότε πρέπει οι μάσκες να δίνονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτικά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε ορισμένα καταστήματα, ενώ πρόστιμο 150 ευρώ περιμένει τους παραβάτες. Αυτή κυβερνητική απόφαση δεν διαφέρει από την υποχρεωτική καραντίνα και το κλείσιμο των μαγαζιών και άλλων επαγγελματικών χώρων, που επιδοτήθηκαν. Άρα δεν μπορείς να υποχρεώνεις με κρατικό νόμο τους φτωχούς που μπαίνουν στα μετρό και τα λεωφορεία να αγοράζουν και φοράνε μάσκες που θα πληρώνουν καθημερινά.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και σε σειρά καταστημάτων που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, ενώ πρόστιμο 150 ευρώ θα περιμένει τους παραβάτες, όπως μετέδωσαν πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Για μετατροπή των προστίμων που ίσχυαν μέχρι πρότινος για μετακίνηση χωρίς SMS ή της ειδικής φόρμας σε «πρόστιμο της μάσκας», έκανε λόγο ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης.

«Αυτό είναι μετατροπή. Μετατρέπουμε το πρόστιμο του SMS σε πρόστιμο μάσκας. Δεν θα λέγεται “πρόστιμο του SMS” θα λέγεται πρόστιμο της μάσκας», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Πού θα είναι η υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και σε καταστήματα και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κεφαλογιάννης, προβλέπεται:

«Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον».Υποχρεωτική θα είναι, επίσης, η χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κομμωτήριακέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Μάσκα θα πρέπει να φορούν, τέλος, και οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Ρεπορτάζ: greekmoney.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους