Χαλκιδική: Έβαλαν τραπεζοκαθίσματα και… στη θάλασσα

29 Ιουλίου, 2021
857354668270-593928-24614688745833-967910-46814638166005-9068298969-79-1200x900

Στο Πευκοχώρι της Κασσάνδρας επιχειρηματίες της εστίασης φαίνεται πως ξεπερνούν κάθε όριο απλώνοντας τραπεζοκαθίσματα σε κάθε πιθανό σημείο.

Εξέδρες μέσα στη θάλασσα, πλατφόρμες μέσα στην άμμο, beach bar-κατασκηνώσεις και… παντού τραπεζοκαθίσματα.

Αυτή είναι μια εικόνα της καθημερινότητας στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου ορισμένοι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα της πανδημίας εκμεταλλευόμενοι όχι απλά την παραλία, αλλά ακόμα και τη θάλασσα, δημιουργώντας αυτοσχέδιες πλατφόρμες.

«Είναι μια κατάσταση που χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο στο παραλιακό μέτωπο. Βάζουν τραπέζια παντού, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι γεμίζουν κιόλας από κόσμο. Τα περισσότερα είναι άδεια. Υπάρχει μια ψύχωση να εκμεταλλευθούν κάθε τετραγωνικό μέτρο, δημιουργώντας ωστόσο μια πολύ άσχημη εικόνα για την περιοχή», αναφέρει στην Voria.gr επιχειρηματίας της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί στον άκρως τουριστικό οικισμό της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Η μικρής έκτασης αμμουδιά που παρατηρείται στην ακτογραμμή του Πευκοχωρίου σε συνδυασμό με τα αμέτρητα τραπεζοκαθίσματα δημιουργεί μια ασφυκτική εικόνα, ειδικά την περίοδο του Αυγούστου, που το τουριστικό ρεύμα βρίσκεται στην κορύφωσή του και οι παραθεριστές κάνουν την καθιερωμένη βόλτα στην παραλία.

Την ίδια ώρα, αυτοσχέδιες εξέδρες μέσα στη θάλασσα προσφέρουν μεν την εμπειρία του γεύματος μέσα στο κύμα, ωστόσο η παντελής έλλειψη αδειοδότησης τέτοιων κατασκευών δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο αυτές οι εξέδρες είναι ασφαλείς.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος», αναφέρει ο ίδιος επιχειρηματίας.

Δεμένα τα χέρια του δήμου

«Πρόκειται για ξεκάθαρα παράνομες ενέργειες», αναφέρει στη Voria.gr για τα όσα συμβαίνουν στο Πευκοχώρι η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Ωστόσο για τα όσα συμβαίνουν στον συγκεκριμένο οικισμό, είναι δύσκολο να γίνει κάτι από πλευράς δήμου, καθώς η διαχείριση του αιγιαλού γίνεται αποκλειστικά από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο δήμος λειτουργεί απλά ως διαχειριστής για τις παραχωρήσεις αιγιαλού σε επιχειρηματίες που γίνονται μέσω δημοπρασιών.

«Κάποιοι ωστόσο δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παραμένουν στα όρια που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης», τονίζει η κ. Χαλκιά.

Όπως εξηγεί η δήμαρχος Κασσάνδρας έχουν αποσταλεί σχετικά έγγραφα στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται να ξεκινήσουν έλεγχοι τις επόμενες μέρες για να διαπιστωθούν οι παραβάσεις.

 

Με στοιχεία από Voria.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους