“Βροχή” οι καταγγελίες στο 1142 – Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην Αθήνα

22 Νοεμβρίου, 2019
"Βροχή" οι καταγγελίες στο 1142 - Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην Αθήνα
"Βροχή" πέφτουν τα τηλεφωνήματα με καταγγελίες για τον αντικαπνιστικό στη γραμμή 1142! Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας οι κλήσεις έφτασαν τις 347.

“Βροχή” πέφτουν τα τηλεφωνήματα με καταγγελίες για τον αντικαπνιστικό στη γραμμή 1142! Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά λιγότερο από τρεις μέρες λειτουργίας, οι κλήσεις έφτασαν τις 347. Από τις κλήσεις:

  • 87 αφορούσαν καταγγελίες
  • 55 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος
  • 108 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο
  • 63 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν
  • 20 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο
  • 14 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα

Πρώτο πρόστιμο σε Αθήνα

“Σεφτέ” έκαναν τα πρόστιμα για το κάπνισμα και στην Αθήνα μετά από ελέγχους στη Νέα Σμύρνη (20/11). Σε τρεις επιχειρήσεις υπήρξαν πρόστιμα σε πελάτες που κάπνιζαν και επιχειρηματίες π[ου δεν είχαν φροντίσει για τη τήρηση του νόμου. Συγκεκριμένα, σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ σε επιχειρηματίες και 100 ευρώ σε καπνιστές θαμώνες. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης, έγιναν έλεγχοι σε 10 καταστήματα και σε τρία εξ αυτών βεβαιώθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ για κάθε επιχειρηματία και 100 ευρώ για κάθε καπνιστή θαμώνα. Τα πρόστιμα βεβαίωσαν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛΑΣ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους