Βρούτσης: Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας

13 Σεπτεμβρίου, 2019
Βρούτσης: Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας
Δημιουργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας και αδήλωτης εργασίας, που θα αποτελέσει κρίσιμη πηγή πληροφόρησης για στοχευμένους και επαναληπτικούς ελέγχους.

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εργασιακές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη που έχει κατατεθεί στη Βουλή, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, να κάνει λόγο για μια νομοθετική τομή, που πρόκειται να αλλάξει την αγορά εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, δημιουργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας και αδήλωτης εργασίας, που θα αποτελέσει κρίσιμη πηγή πληροφόρησης για στοχευμένους και επαναληπτικούς ελέγχους. Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για την ανεξαρτησία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων, τονίζοντας ότι ταυτοχρόνως εναρμονιζόμαστε με την επικρατούσα ευρωπαϊκή πρακτική. «Αυστηροποιούμε το πλαίσιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης. θέλουμε να χτυπήσουμε την εικονική μερική απασχόληση. Δεν είμαστε άκαμπτοι, συζητάμε, αλλά προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις ευρωπαϊκές πρακτικές», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Τα κόμματα της αντιπόλίτευσης, πάντως, εναντιώνονται στις διατάξεις που αφορούν στα εργασιακά, κάνοντας λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στις διατάξεις που αφορούν στο συνδικαλισμό. Για εκδικητική προς τους εργαζομένους πολιτική-κόλαφο για τα εργασιακά δικαιώματα, κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ,Έφη Αχτσιόγλου, σε σχετική γραπτή ανακοίνωσή της.

Συμπληρώνει ότι το γεγονός ότι οι αλλαγές περιλαμβάνονται σε ένα «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο μαρτυρά «την αντίληψη της ΝΔ για την ανάπτυξη, μια παρωχημένη “αναπτυξιακή αντίληψη” οδοστρωτήρα για μισθούς και εργασιακά δικαιώματα». Και το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί με τις βασικές παραμέτρους του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου και κυρίως με τις ρυθμίσεις που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Δυστυχώς σημαντικό μέρος του Σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου, που κατατέθηκε σε διαβούλευση, λειτουργεί σε αυτήν τη λογική, έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ», αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής. «Τα άρθρα του Νομοσχεδίου που αφορούν ιδιαίτερα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφέρουν την λογική της εσωτερικής υποτίμησης, μειώνουν δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: STAR PRESS

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους