«Βροχή» από πρόστιμα σε εστιατόρια – ψητοπωλεία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι!

1 Νοεμβρίου, 2018
«Βροχή» από πρόστιμα σε εστιατόρια – ψητοπωλεία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι!
Πρόστιμα για πλειάδα παραβάσεων επιβλήθηκαν σε εστιατόρια και ψητοπωλεία σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων

 «Βροχή» από πρόστιμα σε εστιατόρια – ψητοπωλεία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι!

Πρόστιμα για πλειάδα παραβάσεων επιβλήθηκαν σε εστιατόρια και ψητοπωλεία σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τις Περιφέρειες της χώρας.

Πολλές περιπτώσεις παραβάσεων για ποικίλους λόγους δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα ελεγκτικά όργανα, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν πρέπει να μένει στην τύχη από έναν καταστηματάρχη.

Η έλλειψη POS ήταν ανάμεσα στις βασικές ελλείψεις που οδήγησαν σε πρόστιμα, χτυπώντας «καμπανάκι» κινδύνου σε όσους επιχειρηματίες εστιατορίων και ψητοπωλείων δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Από τα πρόστιμα σχετικά με τη μη εγκατάσταση τερματικών αποδοχής πληρωμής με κάρτα POS, δεν έλειψαν και περιπτώσεις εκπρόθεσμης εγκατάστασης ή μη ανάρτησης πινακίδας στο ταμείο με τη φράση: «O KATANAΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Ή ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ».

Σημαντικές παραβιάσεις εντοπίστηκαν και σε απαραίτητες ενδείξεις που δεν είχαν αναρτήσει πολλά καταστήματα, όπως η έλλειψη της ένδειξης «κατεψυγμένο» για τα αντίστοιχα προϊόντα ή μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο των υποχρεωτικών ενδείξεων της χώρας προέλευσης και του παραγωγού ή εμφιαλωτή σε χύμα κρασί.

Από τα πρόστιμα δεν γλίτωσαν ούτε ελλείψεις σε απαραίτητες πληροφορίες στους τιμοκαταλόγους, όπως η χρέωση κουβέρ χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή, καθώς και η μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο με την αντίστοιχη τιμή του συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. προϊόντων που διέθετε το κατάστημα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, γι’ αυτό καλό είναι κάθε εστιατόριο και ψητοπωλείο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση τόσο σε τυπικές υποχρεώσεις από τις οποίες είναι πιθανό να προκύψουν παραβιάσεις, όσο και ελλείψεις σε τιμοκαταλόγους ή προσφερόμενα προϊόντα. Καλύτερα πρόληψη και μεγάλη προσοχή από τα πιο σημαντικά μέχρι τις λεπτομέρειες, παρά ένα πρόστιμο πάνω από 1500€ σε αυτές τις εποχές… 

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους