«Βομβαρδισμός» φοροελέγχων σε τουριστικές περιοχές – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

26 Ιουλίου, 2019
«Βομβαρδισμός» φοροελέγχων σε τουριστικές περιοχές – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες
Σε «κυνήγι θησαυρού» έχει επιδοθεί το κράτος με τους εντατικούς ελέγχους στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

 «Βομβαρδισμός» φοροελέγχων σε τουριστικές περιοχές – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Σε «κυνήγι θησαυρού» έχει επιδοθεί το κράτος με τους εντατικούς ελέγχους στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της χώρας από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εκτελούν καθημερινά συνεχόμενες επισκέψεις.

Μόνο τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32% και τους περισσότερους ελέγχους να διεξάγονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στα νησιά στην πρώτη θέση, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ελέγχων, βρίσκεται η Ζάκυνθος ενώ η παραβατικότητα χτύπησε «κόκκινο» στην Κέρκυρα με τους παραβάτες να ανέρχονται στους 6 στους 10 που ελέχθησαν.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο, οι περιοχές, όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι, ήταν η Αθήνα με 407 ελέγχους κατά τους οποίους διαπιστώθηκε 37% παραβατικότητα, η Θεσσαλονίκη όπου διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι και εντοπίστηκαν με παραβάσεις στο 55% των ελεγχόμενων.

Ακολουθούν η Πάτρα με 233 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Κατερίνη με 200 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Ζάκυνθος με 186 ελέγχους και 41% παραβατικότητα, το Ηράκλειο με 28% παραβατικότητα, το Αργοστόλι όπου διενεργήθηκαν 173 έλεγχοι με 29% παραβατικότητα, το Ρέθυμνο με 166 ελέγχους και 20% παραβατικότητα, η Ρόδος με 166 ελέγχους και 43% παραβατικότητα, τα Χανιά με 164 ελέγχους και 28% παραβατικότητα, η Μύκονος με 159 ελέγχους και ποσοστό παραβατικότητας 43%, η Σαντορίνη με 151 ελέγχους και 56% παραβατικότητα και η Κέρκυρα όπου διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι και η παραβατικότητα έφθασε στο 62%.

Οι κλάδοι στους οποίους διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη παραβατικότητα είναι οι ακόλουθοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

– Εκμετάλλευση ΤΑΞΙ 81%

– Πλυντήρια αυτοκινήτων 75%

– Ανθοπωλεία 73%

– Ταξιδιωτικά πρακτορεία 68%

– Μανικιούρ Πεντικιούρ 63%

– Δικηγόροι 63%

– Ψητοπωλεία – Σουβλατζίδικα (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) 62%

– Κομμωτήρια – Κουρεία 62%

– Ενοικίαση μοτοποδηλάτων 57%

– Πρατήρια καυσίμων 54%

– Χερσαίες – Θαλάσσιες μεταφορές 53%

– Λιανικό εμπόριο 36%

– Εστίαση 33%

– Καταλύματα 24%

Οι δίκαιες αντιδράσεις των επιχειρηματιών, που βρίσκουν σύμφωνο και στο πλευρό τους το ΠΑΣΚΕΔΙ

Σχετικά με αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από επιχειρηματίες της εστίασης στη Μύκονο, σε ό,τι αφορά στην αυστηρότητα των ελεγκτών, πηγές της ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι στα τρία χρόνια, που εφαρμόζεται το μέτρο των λουκέτων, δηλαδή ο νόμος του 1997 – καμία από τις επιχειρήσεις, που βρέθηκε να φοροδιαφεύγει και οδηγήθηκε σε 48ωρο κλείσιμο, δεν έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια, όταν προσέφυγε.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπεται το γενικό πλαίσιο λειτουργίας και επιβίωσης των ελληνικών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, που μόνο ως «φιλικό» δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Δεν δικαιολογούμε καμία παραβίαση, ωστόσο, πολλές περιπτώσεις παραβιάσεων προκύπτουν μέσα από το «άρρωστο» και εχθρικό κλίμα επιχειρηματικότητας που παρέχει το ελληνικό κράτος. Καλοί και οι έλεγχοι, απαραίτητο να γίνονται, αλλά πρώτ’ απ’ όλα απαιτείται να στηθεί ένα οργανωμένο πλάνο που επιτρέπει στον επιχειρηματία να δραστηριοποιείται και να εξελίσσεται. Διαφορετικά το «κυνήγι θησαυρού» θα μας αποδείξει ότι ο χρυσός ήταν… άνθρακας!

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους