Βελουτέ σούπα με παντζάρι

18 Δεκεμβρίου, 2020
pantzariakis

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φινόκιο
  • 300 γρ. πατάτες
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 600 γρ. παντζάρια
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • κανέλα
  • γαρίφαλο
  • αμύγδαλο φιλέ
  • μάραθο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε το φινόκιο στη μέση, αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και τα φύλλα του μάραθου, και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Τον μάραθο τον αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
  • Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τα παντζάρια, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
  • Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε πάρει μια λεία και βελούδινη υφή. Αν γίνει πολύ πηχτή προσθέτουμε ελάχιστο νερό και χτυπάμε.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με την κρέμα, αμύγδαλο φιλέ, μάραθο, πιπέρι και ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ