Βέλγιο-κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση μετά το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων για 4 εβδομάδες

19 Οκτωβρίου, 2020
Βέλγιο-κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από την εστίαση μετά το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων για 4 εβδομάδες

Καφέ και εστιατόρια παρέμειναν κλειστά σήμερα στο Βέλγιο, ένα μέτρο που θα ισχύσει τουλάχιστον για έναν μήνα, μια δραματική απόφαση για τον τομέα της εστίασης, την οποία η κυβέρνηση δικαιολόγησε λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Νιώθουμε ότι δεν μας σκέφτονται και αυτό με πονά (…) δεν μπορώ άλλο», δήλωσε με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση ο Άντζελο Μπούσι ιδιοκτήτης εστιατορίου στις Βρυξέλλες χθες, Κυριακή, το βράδυ καθώς περιποιούνταν τους τελευταίους του πελάτες. «Υπεύθυνοι, μάγειρες, λαντζέρηδες, όλοι υποφέρουν», πρόσθεσε, καθώς ο τομέας της εστίασης έχει ήδη υποστεί σφοδρό πλήγμα έπειτα από ένα τρίμηνο lockdown από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Ιουνίου.

Σήμερα το πρωί τα καταστήματα που προσφέρουν φαγητό για παραλαβή μπόρεσαν να ανοίξουν, κυρίως στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, όμως αποτελούσαν την εξαίρεση. Ήδη από την Παρασκευή, όταν ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων, στην οποία προστίθεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυκτα ως τις 05:00 το πρωί, οι μαγαζάτορες κατήγγειλαν την «καταστροφή» τους.

Κλειστά καφέ και εστιατόρια στο Βέλγιο για έναν μήνα!
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο ανήγγειλε την Παρασκευή το βράδυ ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν για έναν μήνα λόγω της «εξαιρετικής» εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού σε αυτή τη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και πολύ χειρότερη από τις 18 Μαρτίου, όταν αποφασίσαμε ένα σχεδόν καθολικό lockdown», δήλωσε ο ντε Κρο χθες, Κυριακή, το βράδυ αναφερόμενος στον αριθμό των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που φτάνουν τις 412.

«Θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορέσουμε να περιθάλψουμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται στα νοσοκομεία μας», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL-VI. «Όλοι μαζί πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μη απαραίτητες επαφές μας».

Λόγω της μεγάλης ανόδου του αριθμού των μολύνσεων από τον Σεπτέμβριο, κυρίως μεταξύ των νέων και των φοιτητών, ο ρυθμός των νέων νοσηλειών και των θανάτων (που αφορούν κυρίως ηλικιωμένους και ευάλωτα άτομα) αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους