Vegan: όλο και περισσότερα εστιατόρια διαμορφώνουν vegan menu!

29 Αυγούστου, 2018
Vegan: όλο και περισσότερα εστιατόρια διαμορφώνουν vegan menu!
Το 2018, 51% των σεφ στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσε vegan στοιχεία στα μενού τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την εταιρεία τροφίμων Foodable Labs.

Vegan: όλο και περισσότερα εστιατόρια διαμορφώνουν vegan menu!

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν τις αμιγώς φυτικές τροφές σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερα εστιατόρια και σεφ προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αναπτυσσόμενη αυτή τάση, δημιουργώντας επιλογές για vegan.

Το 2018, 51% των σεφ στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσε vegan στοιχεία στα μενού τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την εταιρεία τροφίμων Foodable Labs. Η αύξηση κατά 31% των στοιχείων μενού που προέρχονται από φυτά από το προηγούμενο έτος μπορεί εν μέρει να οφείλεται στην επιρροή των bloggers των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως σημειώνει η μελέτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, οι ετικέτες και οι κοινές φωτογραφίες των vegan foods αυξήθηκαν κατά 79% το τελευταίο έτος και σχεδόν οι μισοί από τους θαμώνες ζήτησαν περισσότερες φυτικές επιλογές στα εστιατόρια.

Αλλά εκτός από το να προσφέρουν στους πελάτες τους αυτό που θέλουν, η κίνηση για την προσθήκη περισσότερων βίγκαν τροφίμων είναι επίσης κερδοφόρα -όπως πέρυσι, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 300% (!) του αριθμού των ανθρώπων που αναγνωρίζονται ως vegans στις ΗΠΑ.

Σε μόλις ένα χρόνο, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων είδαν μια αύξηση 13% των επιχειρήσεων ως απάντηση στην προσθήκη επιλογές vegan. Η τάση της κατανάλωσης τροφών που παράγονται αποκλειστικά από φυτά έχει επεκταθεί και στην παραγγελία -η GrubHub, η κορυφαία υπηρεσία παράδοσης για τα καλαμάρια του έθνους ανέφερε ότι τα πιάτα βίγκαν είδαν αύξηση 17% το 2017!

Για τους προμηθευτές εναλλακτικών προϊόντων κρέατος, η αλλαγή στην αντίληψη μιας δίαιτας vegan από κάτι ασυνήθιστο έως γενικό, έχει οδηγήσει σε μια συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση!

«Πραγματικά βρισκόμαστε στη φάση όπου ο καταναλωτής οδηγεί τώρα το πλοίο και το κατευθύνει, ενώ εμείς προσπαθούμε να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Ethan Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της πρωτεϊνικής-εναλλακτικής εταιρείας Beyond Meat. 

Η αλλαγή αυτή έχει επίσης αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα εστιατόρια αγοράζουν vegan φαγητό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HipCityVeg, Nicole Marquis, δήλωσε: «Δεν είναι πια η πραγματικότητα που είχαμε συνηθίσει. Είναι στην πραγματικότητα η επικοινωνία του ποιοι είμαστε, τι κάνουμε, τι πιστεύουμε».

Καθώς ο veganism γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα εστιατόρια και εταιρίες. Στην Ελλάδα, η στροφή στο vegan είναι έντονη, αν και ακόμα στα αρχικά της στάδια, σε σχέση με το εξωτερικό. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι νέες ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες είναι ακόμα έτοιμες και τους περιμένουν να δημιουργήσουν κάτι νέο, σύγχρονο, μοντέρνο, έτοιμο για το κοινό που περιμένει το κάτι διαφορετικό!

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους