Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Χωρίς τουαλέτες λόγω της δυσωδίας

14 Ιουνίου, 2019
Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Χωρίς τουαλέτες λόγω της δυσωδίας
Όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες εικόνες, το ΑΤΕΙΘ έχει μετατραπεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε σκουπιδότοπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών, αλλά και του εκπαιδευτικού

Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Χωρίς τουαλέτες λόγω της δυσωδίας

Τι κι αν αποτελεί εδώ και λίγο καιρό τμήμα πανεπιστημιακού ιδρύματος, μετά τη συγχώνευσή του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο; Η τωρινή εικόνα που εμφανίζει το τελευταίο δίμηνο το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα ευρωπαϊκής χώρας δεν μπορεί να θυμίζει…

Όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες εικόνες, το ΑΤΕΙΘ έχει μετατραπεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε σκουπιδότοπο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού επειδή έχει κολλήσει η διαγωνιστική διαδικασία για ανάδοχο εργολάβο που θα αναλάβει την καθαριότητα του ιδρύματος.

Κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, απορρίμματα σε κάθε πιθανό σημείο του ΤΕΙ, αφού δεν τα μαζεύει κανείς, ενώ οι τουαλέτες που έχουν να καθαριστούν ακριβώς δύο μήνες είναι απλησίαστες εξαιτίας της δυσωδίας που αναδύεται και ενισχύεται με την αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του καλοκαιριού.

Μαρτύριο η εξεταστική – κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών

Με την κατάσταση να θυμίζει τριτοκοσμική χώρα, οι φοιτητές του ΑΤΕΙΘ καλούνται να συμμετάσχουν στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Το μεγαλύτερο βέβαια ζήτημα όπως λέει εντοπίζεται στους χώρους υγιεινής, αφού οι τουαλέτες ουσιαστικά είναι μη προσβάσιμες λόγω της ιδιαίτερα άσχημης οσμής που αναδύεται από την έλλειψη καθαριότητας, με 25.000 ενεργούς φοιτητές να μένουν χωρίς αποχωρητήρια.

Λύση σε μία εβδομάδα;

Στη συγχώνευση του ΑΤΕΙΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, αλλά και στο γεγονός ότι έγιναν αρκετές ενστάσεις από εργολάβους καθαριότητας επί του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, αποδίδει την κατάσταση ο αναπληρωτής πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τζιώνας, με δηλώσεις του στην Voria.gr.

«Έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο ΤΕΙ με την καθαριότητα. Δυστυχώς η συγχώνευση του ιδρύματος με το Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει μεγάλο ζήτημα, αφού πήγε πίσω ο διαγωνισμός, που είχαμε ξεκινήσει ως Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί από τον νέο φορέα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιώνας.

Πέραν τούτου, την κατάσταση στο ίδρυμα, που έχει να καθαριστεί από τις 15 Απριλίου, επιβάρυνε το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες εργολάβοι στον διαγωνισμό πραγματοποίησαν απανωτές ενστάσεις κατά τη διαδικασία επιλογή του αναδόχου, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να μην ολοκληρώνεται και το ΤΕΙ να μην καθαρίζεται.

«Θέλω να πιστεύω ότι την ερχόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα λυθεί το πρόβλημα αφού η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη», αναφέρει ο κ. Τζιώνας.

Πηγή: voria.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους