Τρίκαλα: Έριξαν το 1980 στον ποταμό αυτό το μπουκάλι και 41 χρόνια μετά το βρήκαν μπροστά τους

5 Ιουνίου, 2021
agiamoniotis-kath10-990x743-1

Το πλαστικό μπουκάλι έπεσε στον ποταμό και παρέμεινε μέσα για 40 ολόκληρα χρόνια. Δείτε την εικόνα από τα Τρίκαλα που προκαλεί συζητήσεις…

Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής ανέσυραν εθελοντές που καθάρισαν το Σάββατο τον Αγιαμονιώτη ποταμό, δείχνοντας ωστόσο τις τραγικές συνέπειες στο περιβάλλον από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια.

Συγκεκριμένα και όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr μέσα στον ποταμό, βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι του “Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων”, που χρησιμοποιούνταν για το “γάλα κακάο” της εποχής εκείνης (σ.σ. αρχές δεκαετίας του ΄80).

Είναι χαρακτηριστικό, του πόσο παλιό είναι και πόσο δύσκολα απορροφάται από το περιβάλλον εάν δεν το απορρίψουμε σωστά, ότι το εργοστάσιο έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια την επωνυμία του και έχει σταματήσει τη χρήση τέτοιων μπουκαλιών πλέον της 40ετίας!

Το πλαστικό μπουκάλι βρέθηκε στην κοίτη του Αγιαμονιώτου όπου είχε απορριφθεί πιθανότατα από ανέμελα παιδιά της εποχής. Οπότε καλό θα είναι να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να μην πετάμε τα σκουπίδια μας όπου βρούμε και όπως θέλουμε. Γιατί όπως δείχνουν οι εικόνες, τα βρίσκουμε μπροστά μας, ακόμα και μετά από δεκαετίες…

Ανάλογες εικόνες είχαν καταγραφεί πριν από λίγες μέρες και στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ)

Θεσσαλονίκη: Δείτε πως βρέθηκε σε παραλία ένα πλαστικό μπουκάλι του 1980 – «Σκεφτείτε το καλά» (pics)

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους