Τρίγωνα Πανοράματος

22 Μαΐου, 2022
10000713paskedi

Τρίγωνα Πανοράματος

Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. νερό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα, 3,5%
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
λοβό βανίλιας
65 γρ. κρόκους, από μεσαία αβγά
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το φύλλο
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για το σιρόπι         
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, 250 γρ. ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση, και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας μέσα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Καθαρίζουμε με αρκετό απορροφητικό χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα από το γάλα και την τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε μπορούμε να βρέξουμε και λίγο το χαρτί για να μην κολλάει.
Ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε το ρου, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά με την κουτάλα το γάλα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας κάθε φορά ελαφρά με το σύρμα χειρός. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας από το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν όλα τα γρομπαλάκια και να γίνει λεία η κρέμα. Όταν δούμε μπουρμπουλήθρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρέμα είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι, είναι σίγουρα έτοιμη!
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε απευθείας την κρέμα σε ένα βαθύ ταψί ή μπολ, και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα ώστε να μην κάνει κρούστα.
Μεταφέρουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Αν η κρέμα σφίξει πολύ, την αφρατεύουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα.
Για τα τρίγωνα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγάλη τους πλευρά προς τα εμάς. Τα κόβουμε κάθετα σε 3 ίσες λωρίδες και βάζουμε τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
Πασπαλίζουμε την πρώτη λωρίδα φύλλου με το λιωμένο βούτυρο -χωρίς να ακουμπάει το πινέλο στο φύλλο- και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε πάνω από τη βουτυρωμένη λωρίδα ακόμα μία και πασπαλίζουμε πάλι με το λιωμένο βούτυρο.
Διπλώνουμε τις δυο βουτυρωμένες λωρίδες σε τριγωνάκι. Μόλις φτιάξουμε το τριγωνάκι το κόβουμε στη μέση (υποτείνουσα), δημιουργώντας 2 μικρότερα ορθογώνια τρίγωνα.
Τσαλακώνουμε 2 μικρά φύλλα λαδόκολλας 10×10 εκ. και φτιάχνουμε 2 μικρά μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε ένα τριγωνάκι σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα από ένα τσαλακωμένο μπαλάκι ώστε να μείνει ανοιχτό κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία για όλες τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν τα τρίγωνα και χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε τα τρίγωνα από τον φούρνο και αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.
Αφαιρούμε τα τρίγωνα από το σιρόπι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
Αφήνουμε τα τρίγωνα να στραγγίξουν και αφαιρούμε τα μπαλάκια από μέσα τους.
Για το γέμισμα
Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την άκρη της.
Συναρμολογούμε, γεμίζοντας τα τρίγωνα με την κρέμα μέσα και διακοσμούμε -αν θέλουμε- με σαντιγί και φιστίκια Αιγίνης.
Σερβίρουμε.
Tip από τον Άκη

Γεμίζουμε τα τρίγωνα με την κρέμα λίγο πριν τα σερβίρουμε για να μην πανιάσουν.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ