Εκλεκτός μεζές μόνο για τους μυημένους. Φημισμένα για τις υπέροχες γεύσεις τους και αγαπημένα για τις εκπλήξεις τους είναι τα τσιπουράδικα του Βόλου, που αποτελούν αναπόσπαστο «πρέπει» για τον κάθε επισκέπτη αλλά και για τον κάθε ντόπιο που σέβεται τον ουρανίσκο του και ευφραίνεται η ψυχή του. Άλλωστε είναι τόσα πολλά στην ευρύτερη περιοχή του […]

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη Γεωργία Παπαστάμου Όσο σπούδαζε ιστορία στο Παρίσι, για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδά του, βρήκε δουλειά σε μια γνωστή κρεπερί του 9ου διαμερίσματος. «Τα πήγα πολύ καλά γιατί ήξερα πως αυτή η δουλειά ήταν το “διαβατήριό” μου για να παραμείνω. Αλλιώς δεν είχα την άνεση» λέει ο κύριος Μανώλης. Επιστρέφοντας στην […]

Ένα κουτούκι – χρονοκάψουλα από τα ’80s για αξέχαστες βραδιές στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο βράδυ, εννιάμισι, στην Άνω Πόλη. Ο Κ. με έχει προετοιμάσει για αυτό που με περιμένει, αλλά είναι αδύνατο να φανταστείς τι εστί Δόμνα χωρίς να έχεις ζήσει την εμπειρία, που ξεκινάει από τη στιγμή που περνάς το κατώφλι του μαγαζιού. Γιατί η […]

Τα υπέρτατα μελομακάρονα μας είναι εδώ για να σας συναρπάσουν, σε μια συνταγή που εγγυάται την επιτυχία των αγαπημένων μας μελομακάρονων! Προετοιμάστε τον πάγκο της κουζίνας σας, βάλτε αγάπη, μεράκι και την χριστουγεννιάτική σας διάθεση και πάμε να φτιάξουμε τα μοναδικά μελομακάρονα! Υλικά   Υλικά για μελομακάρονα 3 κ.σ. κονιάκ 125 γραμμάρια ελαιόλαδο 125  γραμμάρια […]

Το παραδοσιακό κρητικό φαγητό πλέον είναι εισαγόμενο από Ρουμανία και Σκόπια λόγω μείωσης των αιγοπροβάτων. Η παραγωγή αιγοπροβάτων στην Κρήτη φαίνεται πως κλονίζεται, καθώς όπως αναφέρεται σε τοπικό Μέσο εκτός από την αύξηση στο κόστος παραγωγής κρέατος και γάλακτος το «πατροπαράδοτο βραστό είναι πλέον εισαγόμενο από Ρουμανία και Σκόπια, καθώς τα μεγάλα ζώα σφαγιάστηκαν μαζικά τα […]

Πως ανταποκρίνεται η στέβια στις υψηλές θερμοκρασίες;    Έχει αποδειχθεί πως η στέβια είναι ένα ασφαλές υποκατάστατο ζάχαρης, χωρίς θερμίδες, με αρκετά υψηλότερα επίπεδα γλυκύτητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα ροφήματα, τι γίνεται όμως με τις γλυκές παρασκευές που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες; Ανταποκρίνεται το ίδιο με τη ζάχαρη; H ζάχαρη […]

Θ. Κουκάκης: “Η επίτευξη του Great Place To Work μας εμπνέει ακόμη περισσότερο, για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε διαδικασίες, παροχές και εργασιακές συνθήκες”. Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, κορυφαία Γαλακτοβιομηχανία από τη Βόρεια Ελλάδα, πιστοποιήθηκε ως ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον μέσω του “Great Place To Work”, που προβάλει τις εταιρείες που ξεχωρίζουν για τις συνθήκες εργασίας και […]

Η προσβολή του ιού εξαπλώνεται γρήγορα στην καλλιέργεια, και σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να φθάσει και το 100%. Την εμφάνιση του επιβλαβούς οργανισμού Τοmato leaf curl New Delhi virus (Ιός του καρουλιάσματος των φύλλων της τομάτας του Νέου Δελχί) σε υπαίθριες καλλιέργειες κολοκυθιού στην Π.Ε. Ηρακλείου, γνωστοποίησε η διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας […]

Το πόρισμα της Ασφάλειας Πολύγυρου. Ξεπερνάει τους 80 τόνους η ποσότητα τού ελαιόλαδου που χάθηκε από τις δεξαμενές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. «Η απώλεια, δε, της συγκεκριμένης ποσότητας είναι προϊόν κακουργηματικής υπεξαίρεσης και τελέστηκε το διάστημα από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους». Αυτά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που […]

Ρομίνα Νικηφόρου – CNN Greece Ο μεγάλος «πρωταγωνιστής» των εξαγωγών των ελληνικών αλκοολούχων ποτών παραμένει το ούζο, το οποίο το α΄ εξάμηνο του 2023 εμφανίζει αύξηση σε αξία κατά +6,02 % (+ 1,7 εκατ. ευρώ) ενώ σε ποσότητα εμφανίζει μείωση κατά -8,3 % (-1,1 εκατ. κιλά) σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022. Σύμφωνα με τον ΣΕΑΟΠ, η πτώση […]

Η προπληρωμή των 20 ευρώ ισχύει ανά άτομο δηλαδή αν θέλεις να κάνεις μία κράτηση για 6 άτομα στο τραπέζι, οφείλεις να πληρώσεις 120 ευρώ Μία νέα τάση έρχεται στα μαγαζιά εστίασης της Θεσσαλονίκης, με στόχο να «σταματήσει» τους αφανείς πελάτες. Μέσα από βίντεο σε λογαριασμό στο Tik Tok, γίνεται γνωστό ότι ένα από τα ακριβότερα και φινετσάτα μαγαζιά […]

Η κρίση που έχει χτυπήσει την τελευταία διετία τις βασικές παραγωγούς χώρες ελαιολάδου στη Μεσόγειο (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα), εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που έχει μειώσει την παραγωγή, έχει εκτινάξει την τιμή του ελαιολάδου σε δυσθεώρητα ύψη. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, το ελαιόλαδο μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα «υγρός χρυσός», με την τιμή του λίτρου να […]

Να μοσχοβολίσει το σπίτι φρέσκο βούτυρο! …να μοσχομυρίσει αυτό το μαγικό άρωμα του φρέσκου βούτυρου που λιώνει. Να λιγουρευτούν οι γείτονες τους κουραμπιέδες σου, μόνο από το άρωμα που ξετρυπώνει από την πόρτα και να τους κάνεις δώρο σε ένα Post-it στο ασανσέρ τη συνταγή σου μαζί με λίγους κουραμπιέδες σε πλαστική πιατέλα. Να δαγκώσεις […]

Με τις τιμές στα ύψη, πληθαίνουν τα κρούσματα αισχροκέρδειας και νοθείας Όσο η τιμή του ελαιόλαδου, βρίσκεται στα ύψη και η ζήτηση από τους καταναλωτές το ίδιο, πληθαίνουν τα κρούσματα αισχροκέρδειας αλλά και νοθείας. Όσοι καταναλωτές δε, αγοράζουν όχι τυποποιημένο ελαιόλαδο, αλλά «τενεκέ από το χωριό», κινδυνεύουν να μην μαγειρεύουν με αγνό ελαιόλαδο, αλλά νοθευμένο και […]

Στήθη κοτόπουλου σε σάλτσα έκστασης, σε συνοδεία αρωματικών πατάτων. Συνταγή για την καρδιά και την ψυχή.  Κοτόπουλο σε χορό με πατάτες στον παράδεισο της γεύσης. Ένας χορός γεύσης: Στήθη κοτόπουλου σε μαγευτική παρέλαση με πατάτες που κλέβουν την παράσταση. Υλικά λάδι 1 κύβο ζωικό βούτυρο 1/2 κιλό στήθη κοτόπουλου φιλέτο 1 μέτριο κρεμμύδι 6 πατάτες […]

To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητά περαιτέρω ενίσχυση των ρυθμίσεων για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και τη θέσπιση του «τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση» για τα ξενοδοχεία, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε) έκανε την ακόλουθη δήλωση: Για περισσότερα από δέκα χρόνια το […]

O γίγαντας τροφίμων θέτει στόχους να μειώσει το νάτριο στα σνακ και να τα εμπλουτίσει με υγιεινά συστατικά. H PepsiCo ανακοίνωσε δύο νέους φιλόδοξους διατροφικούς στόχους ως μέρος του  PepsiCo Positive, του στρατηγικού μετασχηματισμού της εταιρείας που στοχεύουν στη μείωση του νατρίου και στην παροχή σημαντικών πηγών διατροφής στα τρόφιμα που αναζητούν οι καταναλωτές. O γίγαντας […]

“Φύση, τέχνη, πολιτισμός και γαστρονομία συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το ξεχωριστό κυκλαδονήσι”. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο γαστρονομικός πλούτος της Τήνου. Τα γυρίσματα στη «Μούσα του Αιγαίου», που γίνονται για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφορούν στη δημιουργία ενός βίντεο τουριστικής προβολής με επίκεντρο την τοπική γαστρονομία συμπεριλαμβανομένης της οινογνωσίας, […]

Eιδικό QR code στην limited edition Xmas Μαγιονέζα με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Hellmann’s Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πολύ ξεχωριστή μιας και οικογένειες και φίλοι μαζεύονται γύρω από το εορταστικό τραπέζι για να δημιουργήσουν και να απολαύσουν  μοναδικές γιορτινές γεύσεις. Για αυτόν τον λόγο, η Hellmann’s σου δίνει όλα τα εφόδια για να πάρεις άριστα στο τραπέζι των γιορτών και […]

Με 35% λαχανικά! Η Knorr, ένα πασίγνωστο εμπορικό όνομα στη βιομηχανία τροφίμων, έχει τις ρίζες της στο 1838, όταν ο Carl Heinrich Knorr, γιος δασκάλου και χονδρέμπορος γεωργικών προϊόντων, ίδρυσε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας αλεύρων, με τη βοήθεια της συζύγου του. Εκείνη την εποχή, δε γνώριζαν ότι το εγχείρημά τους θα άνοιγε το δρόμο για μια γαστρονομική επανάσταση. Μετά […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ