Του είχε πάρει μέχρι σήμερα 21.000 ευρώ! Στο εδώλιο γυναίκα που εκβίαζε επιχειρηματία εστίασης – Πώς την “παγίδεψε” ο μαγαζάτορας που δεν άντεχε να πληρώνει άλλο.

22 Μαρτίου, 2021
σύλληψη
Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί μία γυναίκα  η οποία κατηγορείται πως εκβίαζε γνωστό επιχειρηματία εστίασης και φέρεται να του απέσπασε σημαντικά ποσά για να μην καταγγείλει στις αρχές παραβάσεις του επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την υπόθεση να θυμίζει σενάριο αστυνομικής ταινίας.


Συγκεκριμένα η γυναίκα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενη για εκβίαση, την 8η Απριλίου 2021.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Την 17η Ιουλίου 2019, το μεσημέρι, καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Κω, από τον ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Γ. Αβέρωφ ότι στη γειτονιά του διαμένει η κατηγορούμενη η οποία από το έτος 2003 του ζητά εκβιαστικά χρήματα απειλώντας τον ότι αν δεν της τα δώσει, θα τον καταγγέλλει συνεχώς στην αστυνομία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως στην πολεοδομία και στην εφορία, με πρόσχημα διάφορες μικροπαραβάσεις και μικροπαρατυπίες στο κατάστημά του.

Ισχυρίστηκε ότι με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να του αποσπάσει μέχρι και το έτος 2015, χρηματικό ποσό 16.000 ευρώ. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο, κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018 του απέσπασε χρηματικό ποσό άνω των 5.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή, χρηματικό ποσό 21.000 ευρώ. Περαιτέρω, από τον Απρίλιο του έτους 2019, όπως είπε, ξεκίνησε και πάλι να του ζητάει χρήματα, εκβιαστικά, αυτή τη φορά, πέραν των άλλων και με το πρόσχημα προβλήματος υγείας.

Ο καταγγέλλων υποστήριξε αυτή τη φορά ότι δεν ενέδωσε στις απειλές και αρνήθηκε να της δώσει τα χρήματα που ζητούσε, και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 1.400 ευρώ. Μετά από αυτή την άρνηση ακολούθησαν αλλεπάλληλοι έλεγχοι στο κατάστημά του από την εφορία, την πολεοδομία και την αστυνομία. Από την αστυνομία προσημειώθηκε το ως άνω χρηματικό ποσό και φωτοτυπήθηκαν τα χαρτονομίσματα, ώστε να εμφαίνονται οι σειριακοί τους αριθμοί.

Ο φερόμενος ως θύμα, έκλεισε τηλεφωνικά ραντεβού ώστε να συναντηθεί με την κατηγορουμένη περί ώρα 20.45 της 17 Ιουλίου 2019 έξω από εστιατόριο στην Κω, σημείο το οποίο, δέον να λεχθεί ότι του υπέδειξε η κατηγορούμενη, ενώ παράλληλα, ενημέρωσε προς τούτο το Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας έθεσαν το χώρο συνάντησης υπό επιτήρηση και αφού ο παθών συνάντησε την κατηγορουμένη, της παρέδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το οποίο εκείνη έβαλε μέσα στην τσάντα της. Κατόπιν αυτού και μετά την απομάκρυνσή του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, έκαναν αισθητή την παρουσία τους και συνέλαβαν την κατηγορούμενη. Στην κατοχή της και συγκεκριμένα εντός της τσάντας της, βρέθηκε το προσημειωμένο ποσό που είχε λάβει.

Η κατηγορούμενη, αρνείται την κατηγορία, παρά το γεγονός πως συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο παθών της πέταξε την τσάντα με τα χρήματα περνώντας από δίπλα της προκειμένου να την ενοχοποιήσει, ισχυρισμός που καταρρίπτεται αφού το όλο συμβάν έγινε με την παρουσία αστυνομικών. Κατηγορείται έτσι για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Πηγή: δημοκρατική.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους