Το Τουρκικό STREET FOOD με μύδια που έρχεται στη Θεσσαλονίκη

2 Οκτωβρίου, 2020
Το Τουρκικό STREET FOOD με μύδια που έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Lord of Mussels: Το πρώτο της κατάστημα εκτός Τουρκίας ανοίγει η αλυσίδα street food που ειδικεύεται στα μύδια – Στην Αριστοτέλους η πρώτη στάση του

Την πρώτη της είσοδο σε πόλη του εξωτερικού και δη στη Θεσσαλονίκη κάνει η τουρκική αλυσίδα εστίασης, Lord of Mussels, που έχει επενδύσει στα γαστριμαργικά ταξίδια με κύριο συστατικό τα μύδια, αλλά και το κοκορέτσι. Η εταιρεία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη γειτονική χώρα, με έμφαση στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, αποφάσισε να κάνει άνοιγμα εκτός τουρκικών συνόρων, με πρώτη στάση στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αριστοτέλους, στο νούμερο 7.

Η ιδιαιτερότητα της είναι πως απευθύνεται σε όσους θέλουν να γευτούν αχνιστά μύδια γεμιστά με ρύζι, ή σάντουιτς με κοκορέτσι, γρήγορα στο πόδι, κάνοντας μια σύντομη ανάπαυλα και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.  Δυνατό γαστριμαργικό χαρτί αποτελεί και η πίτσα με μύδια, για την οποία ο ιδρυτής της αλυσίδας Ahmet Medyeci, δηλώνει περήφανος.

Μάλιστα ο Ahmet Medyeci, ο οποίος γνωστοποίησε μέσω βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, πριν από λίγες ημέρες πως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μισθώσει κατάστημα στην οδό Αριστοτέλους. Πρόκειται για ένα χώρο, που έμενε επί μακρόν κλειστό και τώρα αναμένεται να γυρίσει σελίδα.

Η εταιρεία Lord of Mussels επεκτείνεται μέσω franchising σε πολυσύχναστους δρόμους είτε με καταστήματα των 50 τμ είτε με χώρους των 100 τμ.

Μάλιστα, στα σχέδια της εταιρείας, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της, είναι η δημουργία μονάδας στη Θεσσαλονίκη για την επεξεργασία μυδιών, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα.

Η ιστορία του Lord of Mussels

Όλα ξεκίνησαν το 1992, για τον δεκάχρονο Ahmet, όταν μετακόμισε με τους γονείς τους από τη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη και άρχισε να πουλά μύδια, μεταφέροντας τα σε ένα κασελάκι. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη «οι φίλοι μου πήγαιναν σχολείο και έπαιζαν και εγώ δούλευα σε ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να εγκυμονεί κινδύνους για ένα δεκάχρονο παιδί». Ωστόσο, όπως είχε πει ο ίδιος, διδάχτηκε πολλά ως πωλητής του δρόμου, κάτι που δεν θα είχε συμβεί στο σχολείο.

Στο πέρασμα των χρόνων το παιδικό όνειρο του Ahmet Medyeci, να κάνει προσιτά και δημοφιλή τα μύδια, σε όλους, έγινε πραγματικότητα δημιουργώντας το πρώτο του κατάστημα στη Besiktas, στην Κωνσταντινούπολη. Αποκτώντας φανατικούς οπαδούς  διεύρυνε το δίκτυο του σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, βάζοντας πλώρη, το επόμενο διάστημα, και για χώρες εκτός της Τουρκίας.

Η Lord of Mussels έχει γίνει γνωστή στην Τουρκία και για έναν ακόμη λόγο, για την «πρόκληση των μυδιών» του Ahmet, κατά την οποία μέσα σε 20 λεπτά οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που διαργανώνεται πρέπει να καταναλώσουν έναν κουβά με 100 μύδια


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους