Το πρώτο κατάστημα Burger King στην Ελλάδα είναι γεγονός!

11 Αυγούστου, 2018
Το πρώτο κατάστημα Burger King στην Ελλάδα είναι γεγονός!
Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Δυτικής Ευρώπης και μια από τις τελευταίες ευρύτερα στην Γηραιά ήπειρο που αποκτά Burger King.

Το πρώτο κατάστημα Burger King στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Τα Burger King μπορεί να άργησαν να έρθουν στην Ελλάδα, ασχέτως αν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλους τους Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Να που έφτασε η ώρα, ωστόσο, να κάνουν την εμφάνισή τους και εντός συνόρων!

Και επίσημα πλέον από την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Burger King στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Ένα κατάστημα το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της SSP – διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στην λειτουργία εστιατορίων σε αεροδρόμια – και της Fraport Hellas.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Δυτικής Ευρώπης και μια από τις τελευταίες ευρύτερα στην Γηραιά ήπειρο που αποκτά Burger King. Xαρακτηριστικό της «καθυστέρησης» είναι ότι ήδη η διάσημη εταιρία έχει αποκτήσει ήδη παρουσία σε αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης άλλα και σε βαλκανικές όπως η Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ ενώ στην Τουρκία έχει παρουσία από το 1995 αριθμώντας σήμερα πάνω από 600 εστιατόρια. Η γειτονική χώρα μαζί με την Γερμανία, στην οποία η Burger King διαθέτει περισσότερα από 700 σημεία και στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 1000 έως το 2023, είναι οι δύο αγορές στις οποίες η αμερικανική αλυσίδα διαθέτει τα περισσότερα εστιατόρια στην Ευρώπη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Burger King είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στον κόσμο πίσω από την McDonald’s και αριθμεί σήμερα περισσότερα από 15.000 εστιατόρια σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον πλανήτη!

H συνέχεια πάλι σε αεροδρόμιο;

Σε ό, τι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα, αναμένεται να συνεχιστεί σε πρώτη φάση σε χώρους αεροδρομίων. Όπως ανέφερε, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Burger King στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ο κ. Γιώργος Αντωνίου, Διευθύνων Σύμβουλος της SSP για την Ανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή: «Συζητούμε με τη Fraport Greece, την πιθανότητα για περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας των Βurger Κing και σε άλλα αεροδρόμια της Ελλάδος».

Παρόλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη της αλυσίδας εκτός χώρων αεροδρομίων στην Ελλάδα. Το master franchise φέρεται να κατέχει ακόμη η Burger King South East Europe (SEE). H εταιρεία είχε αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2014, την επέκταση στην Ελλάδα όμως τα γεγονότα του 2015, με αποκορύφωμα τα capital controls, έβαλαν φρένο στα σχέδια της. Ήδη από πέρυσι έχει μεταπηδήσει σε ανταγωνιστική εταιρεία ο Δημήτρης Ζηδιανάκης, το μόνο στέλεχος που είχε γίνει γνωστό ότι ηγούνταν της προσπάθειας εισόδου της Burger King στην Ελλάδα.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους