Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ απαντά στις προκλήσεις του GEA και μπαίνει μπροστά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης

3 Αυγούστου, 2018
Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ απαντά στις προκλήσεις του GEA και μπαίνει μπροστά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης
Ένα σημαντικό ζήτημα έχει ανακύψει από τους εξωτερικούς υπαλλήλους του GEA, οι οποίοι απειλούν τα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ που χρησιμοποιούν την μουσική του σωματείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ απαντά στις προκλήσεις του GEA και μπαίνει μπροστά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης 

Ένα σημαντικό ζήτημα έχει ανακύψει από τους εξωτερικούς υπαλλήλους του GEA, οι οποίοι απειλούν τα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ που χρησιμοποιούν την μουσική του σωματείου, ισχυριζόμενοι ότι το ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν τους καλύπτει, με τη δικαιολογία το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΟΠΙ.  

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του GEA συνήθως εμφανίζονται στο χώρο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως ζευγάρι, παριστάνοντας τους πελάτες, ενώ στην ουσία φωτογραφίζουν κρυφά, την ύπαρξη ηχείων και άλλων χώρων της επιχείρησης, μαζί με θαμώνες όμως! Φυσικά αυτές οι ενέργειες είναι ενάντιες στα προσωπικά δεδομένα GDPR, όπως αναφέρονται στην Οδηγία 679/2016 – Κανόνες προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που από 25 / 05 / 2018 είναι σε ισχύ (ο καταγγελλόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει το λιγότερο 5.000 Ευρώ πρόστιμο, από την αρμόδια Αρχή). Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι υπάλληλοι του GEA, έχουν την διαβεβαίωση από τον Οργανισμό τους, πως θα αναλάβει το ως άνω πρόστιμο, όταν πολύ σύντομα προκύψει, από καταγγελίες ενημερωμένων επιχειρηματιών του κλάδου της Εστίασης.

Η στάση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ αποστασιοποιείται από ανάλογες συμπεριφορές που προσβάλλουν, παρά τιμούν την υγιή επιχειρηματικότητα. Στο ίδιο πλαίσιο δηλώνει ότι μοναδικό του ενδιαφέρον αποτελεί η βελτίωση και ανάδειξη του ίδιου του προϊόντος και σε καμία περίπτωση οι διάφορες ύποπτες κυβερνητικές συναλλαγές, όπως αυτές που μετέτρεψαν τον ΟΠΙ από ελεγκτή, σε ΑΟΔ, δηλαδή σε επιχείρηση που ανταγωνίζεται τους υπόλοιπους ΟΣΔ και τις ΑΟΔ!

Για παράδειγμα, μια από τις πρώτες «δουλειές» που ανέλαβε ο ΟΠΙ με τον νέο ρόλο του εμπόρου, ήταν να προσπαθήσει να συκοφαντήσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, προκειμένου να ευνοήσει τα εμπορικά συμφέροντα των μελών της ΕΥΕΔ και του GEA, μετά τις διευκρινήσεις που ζήτησε το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού εδώ.

Η θέση του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Οι προσπάθειες του ΠΑΣΚΚΕΔΙ για να σταματήσει εν τη γενέσει της αυτή την αισχρή εκστρατεία του εμπόρου – ΟΠΙ εναντίον του, ήταν η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την πρώτη και μεγαλύτερη ΑΟΔ στην Ευρώπη, τη Soundreef®.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε αμέσως και εγγράφως τον ΟΠΙ, αναμένοντας πλέον τον ΟΠΙ να πράξει τα νόμιμα: να κατεβάσει το επαίσχυντο Δελτίο Τύπου και να το αντικαταστήσει! Ανατρέξτε σε προγενέστερο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Οι επόμενες ενέργειες του ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Σε ό,τι αφορά τα μέλη του, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ήδη, με την έναρξη της συνεργασίας με τη Soundreef®, έχει εκπληρώσει τον απώτερο σκοπό του, δηλαδή την απόλυτη κατοχύρωση των μελών του, παρέχοντας τη βέλτιστη λύση που υπάρχει στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση πλέον που ο ΟΠΙ δεν αποσύρει το ντροπιαστικό Δελτίο Τύπου, αλλά και ο GEA, που το αναπαρήγαγε, δεν υπάρχει νόμιμο μέσο που το Σωματείο μας δεν θα χρησιμοποιήσει εναντίον αυτών και παντός άλλου υπευθύνου φυσικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η φήμη του.

Επιπλέον, έχουμε ήδη αναθέσει στο Νομικό μας Τμήμα, να προσβάλει στο ΣτΕ την Υπουργική Απόφαση σύστασης της ΕΥΕΔ και μέσω αυτής, τον Νόμο, με τον οποίο ο ΟΠΙ από ελεγκτής, έγινε ταυτόχρονα και έμπορος – ΑΟΔ, που οφείλει να ελέγχει και επίδοξος δυνάστης των χρηστών.

Συμπέρασμα

Ύστερα από όλα αυτά, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ θεωρεί βέβαιο ότι η συμμόρφωση του GEA, θα είναι άμεση και σαφής, με σκοπό τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, που απαιτούν περισσότερα από τη συσπείρωση, παρά τη διχόνοια, άλλως επιφυλασσόμαστε για κάθε Νόμιμο δικαίωμά μας.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους