Το τμήμα AHEPA Καλαμαριάς τίμησαν τους πεσόντες Ελληνοαμερικάνους στρατιωτικούς

2 Ιουνίου, 2021
AHEPA KALAMARIAS

Το πρωί της Δευτέρας 31 Μαϊου 2021 στα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας το τμήμα AHEPA HJ41 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» σε συνεργασία με την AUSA Hellenic Chapter (Tom R. Maguire) και η American Legion Post Athens (Νιck Papadopoulos), τίμησαν στη Βόρεια Ελλάδα  στην καθιερωμένη πλέον ημέρα μνήμης (MEMORIAL DAY) , τους πεσόντες Ελληνοαμερικάνους στρατιωτικούς που  έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών κατά τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, στο κενοτάφιο 191 εξ αυτών που ειρηνικά δεσπόζει στο χώρο για να μας θυμίζει τη θυσία τους.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η Πρόξενος των ΗΠ στη Θεσσαλονίκη κ. Elizabeth Lee, και στρατιωτικοί των ΗΠ και του Ηνωμένου Βασιλείου  (από το NRDC/GRC και την Αλεξανδρούπολη).

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των προέδρων και της κ. Γενικής Προξένου ακολούθησε το τρισάγιο χοροστατούντος του Πανουσιολογιότατου π. Λεόντιου Καρίκα και η σεμνή αλλά πολύ συγκινητική τελετή έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του τμήματος μας κ. Ανδρέας Ζαπουνίδης τόνισε

«Από τις ακτές τις Τρίπολης μέχρι την Χερσόνησο του Αίμου την Κορέα το 9/11 (first responders) τις έρημους του Ιράκ και τα ψηλά βουνά του Αφγανιστάν, ακόμη και στις κοινές μας ασκήσεις, Έλληνες και Ελληνοαμερικάνοι στρατιώτες είναι παρόντες στους αγώνες για την ελευθερία και με τη θυσία τους, που δεν πρέπει να ξεχάσουμε μας θυμίζουν πως όλοι έχουμε δώσει κάτι για την ελευθερία, αλλά κάποιοι έδωσαν τα πάντα και πάντα θα τους τιμούμε. Ευχαριστώ την Γενική Πρόξενο των ΗΠ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth Lee που είναι μαζί μας  καθώς και τους στρατιωτικούς, τους αδελφούς τις φίλες και τους φίλους που είναι σήμερα εδώ».

Παρόν στην εκδήλωση και ο αντικυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ελλαδας κ. Χρήστος Καραπιπέρης και άλλοι αξιωματούχοι της ΑΗΕΡΑ. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία του συλλόγου Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων ΣΙΣΟ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους