Το μυστικό των McDonald’s για εθιστικές πατάτες που ακολούθησαν τα fast food

12 Ιανουαρίου, 2021
patates

Έχετε αναρωτηθεί γιατί οι πατάτες των fast food είναι τόσο νόστιμες και εθιστικές;

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950 όταν η εταιρεία που έδινε το φυτικό λάδι της McDonald δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά για να αποκτήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την υδρογόνωση του λαδιού, το οποίο και θα επέκτεινε τη διάρκεια ζωής του. Έτσι, ο προμηθευτής έδωσε ένα μείγμα από λάδι και βόειο λίπος, σύμφωνα με την NPR στο McDonald’s και το αποτέλεσμα, το ξέρετε.

Όσο τα χρόνια περνούσαν και το μυστικό μαθεύτηκε, το λίπος του βοείου κρέατος αποτέλεσε μέρος των χαρακτηριστικών τους γεύσεων της αγαπημένης μας τηγανητής πατάτας και στα άλλα fast food! Tη δεκαετία του 1980, τα εστιατόρια όμως, έβγαλαν το συστατικό όταν ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη για το πόσο «κακό» κορεσμένο λίπος είχαν τα φαγητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Έτσι, το McDonald’s ήθελε να διατηρήσει τη χαρακτηριστική του γεύση, αλλά χωρίς το ίδιο το λίπος του βοείου κρέατος, οπότε βρήκε μια λύση. Τώρα, η αλυσίδα fast food προσθέτει «φυσική γεύση βοείου κρέατος» στο φυτικό της λάδι για να δώσει στις πατάτες τη ακαταμάχητη γεύση τους!

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ