Τι προσφέρει ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα;

31 Αυγούστου, 2018
Τι προσφέρει ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα;
Τι είναι ο αγροτουρισμός; Πώς αλληλεπικαλύπτεται με τον τουρισμό; Ποια είναι η πρωταγωνιστική θέση της Ελλάδας στον αγροτουρισμό

Τι προσφέρει ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα;

Τι είναι ο αγροτουρισμός; Πώς αλληλεπικαλύπτεται με τον τουρισμό; Ποια είναι η πρωταγωνιστική θέση της Ελλάδας στον αγροτουρισμό και γιατί θεωρείται μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που προσπαθούν να επεκτείνουν τον τουρισμό πέρα από τις παραλίες και το καλοκαίρι; 

Με τον πλούτο του ελαιόλαδου, του κρασιού και των φρέσκων προϊόντων, η ελληνική ύπαιθρος αποκαλύπτει τα μυστικά της παραδοσιακής υγιεινής ελληνικής κουζίνας. Πολλές οργανώσεις, οικογένειες προσφέρουν μαγειρικές διακοπές και περιηγήσεις, μαγειρικές διακοπές και μαθήματα παραδοσιακής τέχνης, «ζωντανεύοντας» την έννοια του εναλλακτικού τουρισμού που είναι εστιασμένος στην γαστρονομία και τα φυσικά παράγωγα της Ελλάδα. 

Όπως υποδηλώνει το όνομα της λέξης, ο αγροτουρισμός συνδέεται συχνά με αγροκτήματα όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν και συχνά να βοηθούν σε γεωργικές δραστηριότητες. Ο αγροτουρισμός δεν διασκεδάζει απλώς, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει «βαθιά γνώση της οικολογίας, της γεωργίας, της περιφερειακής γαστρονομίας και των τοπικών εθίμων της χώρας», καθώς και την επαφή με τη φύση και την «αυθεντική κοινότητα των χωριών» όπως προσθέτει το Greeka.com.

Πολλοί αγροτουριστές και μαγειρικοί τουρίστες ενδιαφέρονται για τη συγκομιδή των ελιών και των σταφυλιών με φρούτα και λαχανικά, όπως για παράδειγμα η παρασκευή τροφίμων όπως η οινοποιία και το ελαιόλαδο, η μαρμελάδα και η παραγωγή τυριού, η προετοιμασία παραδοσιακής τοπικής κουζίνας συχνά στις αγροτικές και χωριουδικές κουζίνες την προέλευση των τροφίμων – σε πολλά από τα πανέμορφα τοπία και τα χωριά της Ελλάδας.

Τα αγροτεμάχια που προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες ενός εργαζόμενου ράντσου σε παλιές εποχές, είναι ακόμα πιο δημοφιλή. Αν αυτές οι δραστηριότητες είναι διαθέσιμες σε μέρη που προσφέρουν φοβερό τοπίο, τόσο το καλύτερο. Οι εκδρομές και οι διανυκτερεύσεις σε αμπελουργούς και τυροκόμους απευθύνονται επίσης σε πολλούς ανθρώπους. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πώς επεξεργάζεται το κρασί και το τυρί, να απολαύσουν πλούσια γεύματα που περιλαμβάνουν τοπικά παραγόμενα τρόφιμα και ποτά, να γίνουν «ένα» με την πιο αυθεντική έκδοση της ελληνικής γης.

Σε όλες τις περιοχές της χώρας, περιηγήσεις και μερικές φορές διανυκτέρευση σε αγροκτήματα, αγροκτήματα, επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας και τέτοιες άτυπες επιχειρήσεις όπως τα αγροκτήματα σέσκουρο, απευθύνεται σε ένα μη αγροτικό πληθυσμό που θέλει να ξεφύγει από τον τρόπο ζωής του, Σαββατοκύριακα. Οι προμηθευτές διανυκτερεύσεων είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί εάν παρέχουν βουκολικές εμπειρίες που είναι μια ανάπαυλα από τη φασαρία της πόλης.

Εκτός από την αυξανόμενη ποικιλία του τουρισμού τροφίμων και του αγροτουρισμού σε όλη την Ελλάδα, πολλά από τα ελαιοτριβεία και τα εργοστάσια εμφιάλωσης που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα ανάμεσα στους ατέλειωτους ελαιώνες είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν τους επισκέπτες. Καλούν τους πάντες από τους τουρίστες στους μαθητές να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις τους και να μάθουν πώς παράγεται το ελαιόλαδο. Μερικοί επίσης παρέχουν γευστικές δοκιμές ελαιολάδου και επισκοπήσεις της ιστορίας του ελαιόλαδου, τα οφέλη για την υγεία και τη σημασία του πολιτισμού, της ιστορίας και της οικονομίας της Ελλάδας.

Είναι εντυπωσιακή η ομορφιά που κρύβεται στις ελληνικές παραλίες, αλλά μήπως αξίζει το ίδιο και ό, τι βρίσκεται λίγο πιο πίσω;

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους