Τι ισχύει με τα περιοριστικά μέτρα και τις μεταμεσονύχτιες μπύρες από το περίπτερο

4 Σεπτεμβρίου, 2020
Τι ισχύει με τα περιοριστικά μέτρα και τις μεταμεσονύχτιες μπύρες από το περίπτερο
Ο φόβος των ιδιοκτητών περιπτέρου για πώληση αλκοόλ μετά τις 12 και τι πραγματικά ισχύει - Τι ισχύει με τα περιοριστικά μέτρα και τις μεταμεσονύχτιες μπύρες από το περίπτερο.

Ο φόβος των ιδιοκτητών περιπτέρου για πώληση αλκοόλ μετά τις 12 και τι πραγματικά ισχύει. Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί μία σύγχυση σχετικά με το αν τα περίπτερα ή τα ψιλικατζίδικα που είναι ανοιχτά μετά τα μεσάνυχτα μπορούν να πουλήσουν μπύρες και γενικώς προϊόντα που έχουν αλκοόλ.

Αφορμή αποτέλεσαν τα πρώτα μέτρα που επιβλήθηκαν σε περιοχές της επαρχίας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και οι εικόνες συνωστισμού που άρχισαν να κυκλοφορούν.

Στο ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί, η διατύπωση δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρη, με αποτέλεσμα αρκετοί να θεωρούν πως εκτός από τα μπαρ, τα εστιατόρια, εντάσσονται και αυτή στην απαγόρευση διάθεσης αλκοολούχων ποτών.

Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αρκετές μαρτυρίες πελατών που ανέφεραν πως πήγαν μετά τα μεσάνυχτα σε περίπτερο για να πάρουν μπύρες, αλλά ο άνθρωπος που δούλευε εκείνη την ώρα τους είπε πως δεν μπορούσε να τους δώσει.

Με δηλώσεις του στο sputknik.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας, Θεόδωρος Μάλλιος ξεκαθάρισε πως οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών μπορούν να γίνουν κανονικά και μετά τα μεσάνυχτα.

Κάτι άλλωστε που ξεκαθάρισε το ΦΕΚ της 28ης Αυγούστου.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους