Τι είναι η κουζίνα φάντασμα; Το μέλλον του γρήγορου φαγητού

2 Σεπτεμβρίου, 2021
ghost-kitchen

Το 2020/21 ήταν μια αποκαρδιωτική και τρομακτική περίοδος για ξενοδόχους και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε ένα ξαφνικό κύμα κλεισίματος επιχειρήσεων και τα εστιατόρια χτυπήθηκαν πολύ . Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να απολαμβάνουν τακτικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες λόγω περιορισμών ασφαλείας, οπότε οι ιδιοκτήτες εστιατορίων έπρεπε να επανεκτιμήσουν τα λειτουργικά τους μοντέλα. Παρόλο που οι κουζίνες φάντασμα είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται τάση, η πανδημία τις έκανε αναγκαίες για τους επιχειρηματίες που εξακολουθούσαν να ελπίζουν να παραμείνουν στο επιχειρείν.

Η ψηφιακή επανάσταση έχει φτάσει στον ξενοδοχειακό κλάδο. Με περισσότερους ανθρώπους να ζεσταίνονται για να παραγγείλουν, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τομέας της διαδικτυακής παράδοσης τροφίμων αναμένεται να αξίζει ένα τεράστιο ποσό 94 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2024. Σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα περιλαμβάνεται η κουζίνα φάντασμα. Τι είναι όμως ακριβώς; Πώς αναπτύσσονται οι κουζίνες μικρο-σύννεφων; Πρέπει να τα εντάξετε στο επιχειρηματικό σας μοντέλο; Ακολουθεί ο απόλυτος οδηγός για κουζίνες φάντασμα το 2021!

 

Τι είναι η κουζίνα φάντασμα;

Οι κουζίνες φάντασμα αναφέρονται επίσης ως κουζίνες μικρο-σύννεφων ή εικονικές κουζίνες. Αναφέρονται σε εστιατόρια που δεν προσφέρουν δείπνο. Είναι κατασκευασμένα για να εκπληρώνουν online παραγγελίες, επομένως τα μενού τους είναι διαθέσιμα μόνο σε πελάτες που απαιτούν παράδοση. Σκεφτείτε το ως χώρο συνεργασίας. Δεν υπάρχουν τραπέζια ή πεζοπόροι πελάτες. Απλώς νοικιάζετε έναν χώρο, δημιουργείτε ένα μενού και αρχίζετε να πουλάτε το φαγητό σας σε πελάτες μέσω διαδικτύου μέσω εφαρμογών παράδοσης τρίτων.

Προηγουμένως, οι κουζίνες φάντασμα χρησιμοποιούνταν κυρίως από εικονικά εστιατόρια, ωστόσο μετά την πανδημία που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να διακόψουν τις εργασίες ή να κλείσουν, περισσότερα εστιατόρια άρχισαν να υιοθετούν την ιδέα. Μερικά δημοφιλή εστιατόρια παίζουν με την ιδέα να επεκταθούν σε εικονικές κουζίνες, ενώ άλλα όπως το Chick-fil-a το έχουν ήδη αγκαλιάσει .

 

Πώς αναπτύσσονται οι κουζίνες φάντασμα;

Οι κουζίνες φάντασμα βασίζονται στη θεμελιώδη αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών που έχουν βιώσει όλα τα εστιατόρια. μειώνουν το κόστος που σχετίζεται με τα εστιατόρια για δείπνο αξιοποιώντας την αύξηση των online παραγγελιών.

Η ομορφιά των κουζινών -φάντασμα είναι ότι έχετε τον έλεγχο των περισσότερων λειτουργικών πτυχών εκτός από την παράδοση. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε σε μια πολυσύχναστη τοποθεσία, δεν χρειάζεται να απασχολείτε προσωπικό αναμονής και μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το μενού σας έτσι ώστε να εστιάζει μόνο σε τρόφιμα φιλικά προς την παράδοση.

Ωστόσο, πρέπει να δημιουργήσετε αποτελεσματικές ροές εργασίας και να επενδύσετε σε ποιοτικές συσκευασίες, το οποίο είναι ένα μικρό τίμημα.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους