Θολό τοπίο για το click inside – Τι θα καθορίσει το άνοιγμα των καταστημάτων

5 Ιανουαρίου, 2021
Click-inside
Ξανθή Γούναρη

Eτοιμο να λειτουργήσει είναι το click inside (αγορές με ραντεβού), σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα με τον οποίο μίλησε το imerisia.gr και μάλιστα, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, εξετάζονται τρία εναλλακτικά μοντέλα.

Με την προϋπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη σε ό,τι αφορά την έξαρση των κρουσμάτων του κορoνοϊού και με προτεραιότητα την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία με ασφάλεια, μετά τις 18 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η μέθοδος του click inside στα φυσικά καταστήματαΣτην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν η εφαρμογή του click inside θα μεταφερθεί μία εβδομάδα αργότερα.

Τι είναι το click inside;

click inside

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο καταναλωτής δεν θα φτάνει απλά έως την πόρτα του καταστήματος για να παραλάβει το προϊόν που έχει προπαραγγείλει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά με ραντεβού, το οποίο θα έχει κλείσει μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού καταστήματος ή εφαρμογής που μπορεί να διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση, θα επισκέπτεται δια ζώσης το φυσικό κατάστημα συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και θα κάνει τις αγορές του εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα καταστήματα εκ νόμου μπορούν να είναι ανοιχτά.

Αυτός όμως είναι ο ένας από τους τρεις τρόπους που το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει για την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων του λιανεμπορίου.

Ο άλλος τρόπος είναι η χρήση εισιτηρίου με τη μορφή QR Code, το οποίο ο καταναλωτής θα επιδεικνύει στο προσωπικό του καταστήματος και δεν θα περιμένει στην ουρά για να εισέλθει σε αυτό. Και ο τρίτος τρόπος είναι απλά να ισχύσουν οι περιορισμοί ως προς τον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα στο κατάστημα χωρίς να υπάρχει ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ότι αφορά την αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο δεν αίρονται.

Και στα εμπορικά κέντρα

Το click inside, όπως αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές θα ισχύσει οριζόντια για όλα τους τύπους των καταστημάτων συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών κέντρων.

11/1 ξεκινούν οι εκπτώσεις με click away

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11/1 και όπως όλα δείχνουν από την πρώτη μέρα τα εμπορικά καταστήματα θα ξανανοίξουν με τη μέθοδο του click away.

«Η βούληση είναι να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές» ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους