Θεσσαλονίκη: 13.693 έλεγχοι και 692 συλλήψεις σε 7 επτά μήνες από το τμήμα Περιπολιών

21 Αυγούστου, 2019
Θεσσαλονίκη: 13.693 έλεγχοι και 692 συλλήψεις σε 7 επτά μήνες από το τμήμα Περιπολιών
Σε περίπου επτά μήνες ,το τμήμα Περιπολιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ελέγχους σε 13.693 άτομα, συλλαμβάνοντας... 692 άτομα!

“Βροχή” από συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη αφού μέσα σε περίπου επτά μήνες το τμήμα Περιπολιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ελέγχους σε 13.693 άτομα, συλλαμβάνοντας… 692 άτομα!

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως και 16 Αυγούστου 2019 προσήχθησαν, εφόσον συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, 511 άτομα και συνελήφθησαν 692 άτομα για περιπτώσεις παρεμπορίου, κλοπών – ληστειών, για παραβάσεις των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα, αλλοδαπών, όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και για άλλα αδικήματα.

 

Οι αστυνομικοί του τμήματος Περιπολιών βεβαίωσαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά τη διάρκεια ελέγχων.

 

Το Τμήμα Περιπολιών, που ξεκίνησε αρχικά τη λειτουργία του με πεζές περιπολίες και επέκτεινε τη δράση του με τη διενέργεια περιπολιών με ποδήλατα, κινούμενο σε τρεις τομείς, κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται καθημερινά έως οκτώ πεζές περιπολίες και δύο περιπολίες με ποδήλατα, σε ωράριο που καλύπτει από τις 07:00 – 02:00, κατά περίπτωση.

 

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Περιπολιών:

 

  • επιλαμβάνονται άμεσα σε περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος
  • περιπολούν με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας
  • βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ ταυτόχρονα
  • ενημερώνουν και παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έθεσε μεταξύ των πρωταρχικών της στόχων την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλλιέργεια πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες. Προς το σκοπό αυτό και με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων».

 

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η άμεση και αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση και προστασία των επισκεπτών – τουριστών συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή, η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

 

Ρεπορτάζ από voria.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους