Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ για το κάπνισμα

10 Μαρτίου, 2020
Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ για το κάπνισμα
Πάνω από 10.000 πρόστιμα επιβλήθηκαν χθες, Κυριακή, σε επτά καταστήματα της Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Πάνω από 10.000 πρόστιμα επιβλήθηκαν χθες, Κυριακή, σε επτά καταστήματα της Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, Ελεγκτές – Επιθεωρητές της Ε.Α.Δ. διενήργησαν ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα σε συνεργασία με ενισχυμένο κλιμάκιο της Γ.Α.Δ.Α. και της Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα και σε συνεργασία με τη Γ.Α.Δ.Θ και στελέχη της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι οι έλεγχοι κάλυψαν και θέματα συμμόρφωσης με τις διατάξεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο σύνολο των 11 νυχτερινών κέντρων που ελέγχτηκαν κατεγράφησαν παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε 6 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού χρηματικού ποσού 26.600€. Βρέθηκαν 6 θαμώνες να καπνίζουν σε χώρους που απαγορευόταν και επιβλήθηκε πρόστιμο 100€ σε καθέναν εξ αυτών.

Αναλυτικά στοιχεία διενεργηθέντων Ελέγχων:

Θεσσαλονίκη (Σφαγεία, Λαδάδικα, Πλατεία Χρηματιστηρίου, Τούμπα, Καλαμαριά): Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε τις μεταμεσονύκτιες-πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε 7 καταστήματα ΚΥΕ (συναυλιακός χώρος, κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, μπαρ-εστιατόριο) διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.300€.

Ειδικότερα:

  • Σε κέντρο διασκέδασης (περιοχή Σφαγείων), δεν βρέθηκε Βιβλίο Αναφοράς Καπνού ούτε άδεια κι επιβλήθηκε η προβλεπόμενη κύρωση ύψους 6.000€ (κατάστημα επιφανείας άνω των 300 τ.μ.),
  • Σε κλαμπ διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις: μη ύπαρξη Βιβλίου Αναφοράς Καπνού (επιδείχθηκε ένα μη σκληρόδετο, αθεώρητο βιβλίο χωρίς αριθμημένες σελίδες) και ύπαρξη δύο (2) καπνιζόντων (ένας από τους οποίους κάπνιζε ναργιλέ) εντός του κλειστού χώρου. Επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα, ένα (1) ύψους 2000€ στην επιχείρηση και δύο (2) από 100€ σε έκαστο καπνιστή.
  • Σε μπαρ-εστιατόριο βρέθηκαν τρεις καπνιστές στον εσωτερικό χώρο και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα ύψους 100€. Βεβαιώθηκε επίσης διοικητική κύρωση ύψους 2.000€ στην επιχείρηση, λόγω ύπαρξης και ανοχής καπνιζόντων εντός του κλειστού χώρου της.

Κυριακή 08.03.2020 (02:00 π.μ. – 05:30 π.μ.)

  • Αθήνα (Κεραμεικός-Λ. Πειραιώς-Ιερά Οδός): Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε τις μεταμεσονύκτιες-πρώτες πρωινές της Κυριακής σε 4 μεγάλα νυχτερινά κέντρα διαπιστώθηκε η ορθή τήρηση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε ένα (1) από αυτά. Στα υπόλοιπα τρία (3) διαπιστώθηκαν έξι (6) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300€.

Ειδικότερα:

  • σε τρεις καπνιστές επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 300€ (3×100€) και
  • σε τρεις υπεύθυνους διαχείρισης καταστημάτων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 15.000€ για ανοχή σε κάπνισμα ή μη επέμβαση του υπευθύνου (1×6.000€ σε κατάστημα επιφανείας άνω των 300 τ.μ., 1×2.000€ σε κατάστημα επιφανείας άνω των 100 τ.μ. και 1×7.000€ σε κατάστημα επιφανείας άνω των 300 τ.μ. στο οποίο κατεγράφη και υποτροπή λόγω παλιότερων παραβάσεων).

 

Πληροφορίες: metrosport.gr

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους