Θεσσαλονίκη: Μαγαζί πληρώνει 14.500 ευρώ και τόκους σε απολυμένη ντελιβερά

14 Σεπτεμβρίου, 2021
deliveri1-deliveri-larissa1

Νέα δικαίωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων στην υπόθεση

Δικαίωση στην υπόθεση απολυμένων ντελιβεράδων από γνωστό κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στην περιοχή της Ολύμπου. Ειδικότερα, η νέα δικαίωση αφορά απολυμένη διανομέα και αναδεικνύει οφέλη για τον κλάδο.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων:

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση του εργοδότη στην απόφαση του Ειρηνοδικείου για καταβολή δεδουλευμένων 14.500€ + τόκους,  τα οποία τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει στην απολυμένη συναδέλφισσα. Η απόφαση την δικαιώνει πλήρως (δεδουλευμένα, χρηματική αποζημίωση κ.λπ.), απορρίπτοντας τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας.

Η απόφαση, αυτή, είναι σημαντική και αφορά όλους τους διανομείς, γιατί ξεκαθαρίζει ότι:

  1. Τα φιλοδωρήματα ΔΕΝ είναι μέρος του μισθού και δεν συμψηφίζονται με νυχτερινά, Κυριακές, υπερωρίες, όπως ισχυριζόταν ο εργοδότης.
  2. Οι διανομείς είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι (πάγια τακτική των εργοδοτών για να μας πληρώνουν λιγότερα).
  3. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αγωγή που έκανε ο εργοδότης για συκοφαντική δυσφήμιση προς τους 4 συναδέλφους, απαιτώντας από αυτούς 800.000 € (!) πέφτει, πλέον, στο κενό.

Η παραπάνω νίκη δεν είναι η πρώτη, αλλά μία από τις πολλές που έχουμε επιτύχει στον συγκεκριμένο αγώνα. Όλες οι πρωτόδικες αποφάσεις και οι αποφάσεις του Ε.Φ.Κ.Α. που αφορούν τα ένσημα των 4 εργαζομένων που έκαναν την καταγγελία, τους δικαιώνουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στους απολυμένους διανομείς! Με μοτοπορείες και μαχητικές κινητοποιήσεις στάθηκε έμπρακτα δίπλα τους, ανέδειξε και κατήγγειλε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Σήμερα που η κυβέρνηση νεοφιλελευθέρων της Ν.Δ. δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες,   ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικούς νόμους που ξηλώνουν συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη εργαζομένων είναι σημαντική. Γιατί μας δείχνει ότι ο δρόμος του αγώνα είναι αυτός που  δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης, αλλά να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε  και στο τέλος να κερδίζουμε!

Ο αγώνας των απολυμένων στο συγκεκριμένο γνωστό κατάστημα συνεχίζεται μέχρι:

  • Ο εργοδότης να αποσύρει την κατάπτυστη αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!
  • Να ανακαλέσει τις άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις!

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους